Societat

Dos desnonaments diaris a la demarcació el 2020

Els desnonaments a les comarques gironines han caigut gairebé a la meitat per l’efecte de la pandèmia, però, tot i així, durant el 2020 se n’han arribat a executar més de dos al dia de mitjana, segons les dades publicades pel Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i recollides per l’ACN.

L’any passat, 977 particulars i famílies de la demarcació van perdre la casa per no poder pagar el lloguer o la hipoteca. Són molts menys que els 1.793 del 2019, però l’estadística també evidencia com, després del confinament, els desnonaments, que s’havien paralitzat, van tornar a reprendre’s.

Famílies i negocis

Si es mira per tipologies, la gran majoria d’aquests desnonaments –fins a 682– han estat per impagaments de lloguer, majoritàriament corresponents a particulars i famílies, però també a alguns negocis que no van poder fer front a les rendes mensuals. Hi ha 235 casos, però, en què el llançament (l’execució de l’ordre de desnonament) obeïa a un deute hipotecari amb una entitat bancària.

Ocupacions il·legals

Quant a ocupacions il·legals d’habitatges, els jutjats gironins van tramitar 100 denúncies de particulars (no s’han comptabilitat les de bancs), una quantitat lleugerament inferior a la del 2019, en què se’n van tramitar 113.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia