Educació

Recta final per tenir a punt el nou institut de Caldes de Malavella per a la tornada

La previsió és que l’obra i els acabats estiguin enllestits al juliol per poder fer el trasllat a l’agost

El nou edifici posarà fi a 16 anys de l’institut en barracons

“Encara falta, però el més gros ja està fet, es va a bon ritme i els terminis s’estant complint. Al setembre deixarem enrere 16 anys de classes en barracons”, diu l’alcalde de Caldes de Malavella, Salvador Balliu. Tot i l’aturada dels treballs del nou institut durant gairebé dos mesos a principi d’any a causa de la pandèmia, les previsions són que al juliol l’obra, els tancaments i els acabats estiguin enllestits per poder fer el trasllat a l’agost. Al setembre els 320 alumnes, que d’ençà 16 anys fan cursos als mòduls prefabricats a l’altra banda de carrer, ja faran la tornada a les classes en aquest nou centre. “Tindrem tres vegades més espai”, comenten satisfetes les representants de la direcció docent, que ahir feien una de les últimes visites d’obres amb els membres de l’equip de govern i l’alcalde, guiats pels responsables de l’empresa constructora.

El nou edifici disposarà d’una dotzena d’aules, a més de sales taller i d’ús divers; una biblioteca i un espai pensat per a ús de l’AMPA, als quals es podrà accedir per una entrada separada en hores no lectives, i un bloc per a la part administrativa de 406,53 m². L’institut es comunicarà per un passadís amb la veïna escola la Benaula, que es va estrenar fa quatre anys. Entre altres característiques, les aules estaran equipades d’un innovador dispositiu de ventilació pensat per controlar la concentració de CO2. La planta baixa (sota els dos pisos d’aulari d’un cos de l’edifici de 58 metres de longitud i 2.369,33 m²), serà ocupat per un gran porxo amb funcions de pati, pistes per a jocs de pilota i activitats diverses.

Més de 3,8 milions d’euros

Els treballs es van iniciar el mes de juny passat a càrrec de la constructora Busquets Vilobí SL amb un pressupost de 3.826.365 euros (IVA inclòs). En aquest import total l’Ajuntament va posar-hi 500.000 euros “a fons perdut”, especifica l’alcalde, que van permetre desencallar el projecte a càrrec de la Generalitat.

En paral·lel al trasllat, Balliu confia que al juliol també es desmuntaran els barracons que han servit d’institut els últims 16 anys, al solar a tocar de la nova construcció. Quan ja no hi siguin l’Ajuntament deixarà de pagar un lloguer de gairebé 50.000 euros l’any per aquest ús. “L’alumnat no tenia instal·lacions apropiades i ara seran modèliques. Per a la població és un altre pas, ara tindrem tot el sistema educatiu en edificis adequats”, diu Balliu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia