Salut

sanitat

Les farmàcies tanquen avui per reclamar més marge de beneficis

Des del 2003, el marge no ha deixat de baixar, i ara és d'un 20%

Avui els farmacèutics dels departaments d'Aude, Gard, Erau i els Pirineus Orientals fan vaga amb motiu de la crida feta per tres sindicats (FSPF, UNPF i USPO) per reclamar un marge més gran sobre els medicaments despatxats amb recepta. Des del 2003, aquest marge no ha deixat de baixar, d'un 27% o 28% a un 20%, que és el que cobren avui. A més, ara aquests medicaments constitueixen més d'un 90% del seu volum total de negoci.

A la Catalunya del Nord, hi ha set farmàcies en dificultats. Per això, els farmacèutics han decidit fer vaga, per queixar-se del mutisme del govern. De fet, demanen negociacions des del març passat.

Les farmàcies nord-catalanes que tancaran són la farmàcia del Canigó de Perpinyà, la farmàcia de la Plaça i Picheyre d'Argelers, la farmàcia Vigo del sector d'Arles i els Banys, la farmàcia Ribes de Tuïr, la farmàcia de la Rocade d'Illa i Prada, la farmàcia Pagnon a Bompàs i el Barcarès, la farmàcia del port de Canet i Elna, la farmàcia Baque de Font-romeu i la Guingueta d'Ix, la Normand de Ceret, i finalment la farmàcia Bertrand del Soler i Ribesaltes.

Per tal que la vaga afecti com menys millor els usuaris, s'han fet públiques les llistes de les farmàcies de guàrdia. Al departament del Llenguadoc-Rosselló, es poden consultar al web de l'Agència Regional de Sanitat, Ars, http://www.ars.languedocroussillon.sante.fr/Greve-des-pharmaciens-liberaux.96019.0.html



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia