Societat

Els Mossos detenen un home com a presumpte responsable per negligència greu de l’incendi de Castellví de Rosanes

Els Agents Rurals troben mostres de treballs de soldadura a la zona on va començar el foc

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest dilluns un home com a presumpte autor d’un delicte d’incendi en grau de negligència greu pel foc de Castellví de Rosanes (Baix Llobregat), que va començar dimarts passat i no es va donar per extingit fins dissabte, després de cremar 195 hectàrees.

La investigació va començar el mateix dimarts, quan Agents Rurals va determinar l’àrea d’inici del foc a partir de les dades recollides per testimonis i els vestigis de les flames.

Els agents van determinar que s’havien fet uns treballs mecànics en una tanca d’una finca a la zona de Valldaina, limítrof amb terreny forestal.

S’hi van localitzar les eines i s’hi van recollir mostres de les restes d’uns treballs de soldadura, incloses les barretes de soldar.

Amb els indicis recollits, el Cos d’Agents Rurals va poder identificar una persona com a presumpte responsable del foc. La detenció, l’han feta agents dels Mossos de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Martorell.

El presumpte autor ha quedat detingut a les dependències dels Mossos i està previst que aquest dimarts passi a disposició judicial.

Al llarg de la investigació, els agents rurals també van treballar amb la possibilitat que el foc s’hagués produït a partir d’una línia elèctrica.

La Unitat RPAS del Grup de Suport Aeri dels Agents Rurals va comprovar mitjançant drons i càmeres tèrmiques el recorregut de la línia, fet que va descartar aquesta hipòtesi en no apreciar-se cap anomalia.

Negligència greu

Fer treballs mecànics és una activitat amb risc d’incendi forestal i, del 15 de març al 15 d’octubre, cal disposar d’una autorització administrativa per realitzar-la en terreny forestal o en els 500 metres que els envolten.

El dia i lloc on es va produir l’incendi es trobava actiu el nivell 2 del Pla Alfa i s’havien suspès les autoritzacions per l’elevat risc d’incendi forestal, per la qual cosa fer aquests treballs representa una negligència greu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia