Salut

L’OMS i l’ECDC demanen als països que “augmentin l’accés als tests gratis” de Covid-19 per controlar la variant Delta

Les dues autoritats sanitàries fan una crida per “reforçar” les mesures de prevenció.

L’Organització Mundial de la Salut i el Centre Europeu per a la Prevenció i Control de Malalties (ECDC, però les seves sigles en anglès) han demanat als països que “augmentin l’accés als tests” per controlar la variant Delta de la covid-19.

En un comunicat conjunt publicat aquest divendres, les dues autoritats sanitàries avisen que la Delta ja és la variant “dominant” a Europa i fan una crida per “reforçar” les mesures de prevenció. A més de recomanar ampliar els tests de Covid-19, l’OMS i l’ECDC aconsellen reforçar el rastreig de contactes i millorar les proves de detecció de variants. Igualment, insten a evitar grans aglomeracions i a reconsiderar la necessitat de viatjar aquest estiu.

“Hauríem de pensar en aquestes mesures com a mesures anticonfinament perquè poden ajudar a prevenir la propagació sense haver de tancar grans parts de la societat”, defensa en el comunicat la directora de l’ECDC, Andrea Ammon.

Segons l’OMS i l’ECDC, la variant Delta és la majoritària en 19 dels 28 països europeus que estan recollint suficients dades completes. Entre aquests, de mitjana un 68,3% dels positius són de la variant Delta, que ara sobrepassa a la variant Alpha (22,3%), detectada al Regne Unit a principis d’any. Totes dues organitzacions sanitàries avisen que la variant Delta “es continuarà propagant i desplaçant altres variants, tret que sorgeixi un nou virus més competitiu”.

“Estem lluny de sortir del bosc pel que fa al final de la pandèmia i, lamentablement, en molts països de la nostra regió veiem un augment significatiu dels casos”, afirma en el comunicat el director per Europa de l’OMS, Hans Kluge. Per això, des de l’OMS aposten per reforçar l’ús dels tests de Covid-19.

A Catalunya, la segona regió de la UE amb una incidència més alta, Salut va decidir a principis de juliol que es deixaven de fer proves PCR o TA a contactes estrets sense símptomes defensant que la mesura més efectiva és complir les quarantenes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia