Societat

L’Escala concentra joves de botellot perquè no hi ha toc de queda, i vol ajuda

L’alcalde, Víctor Puga, reclama una regulació que eviti això i, en tot cas, si no és possible, vol “igualtat de condicions”

Reclama més efectius per fer-hi front

L’Escala s’ha convertit aquest cap de setmana en pol d’atracció per a joves que han decidit fer botellot, ja que no té decretat el toc de queda nocturn. Durant el cap de setmana, s’han vist concentracions de fins a 500 persones en espais comuns que han desbordat a Policia local i també als Mossos d’Esquadra. A l’Escala s’han vist trobades a platges com ara Empúries i Montgó, però la concentració més gran aquest cap de setmana es va produir en la platja de Riells. En pobles costaners no gaire allunyats de l’Escala, com ara l’Estartit o Roses, el toc de queda nocturn ha facilitat la vigilància policial.

L’alcalde de l’Escala, Víctor Puga, que ahir es va reunir amb els responsables de la Policia Local i els Mossos, va reclamar a la Generalitat que prengui les “accions necessàries” per evitar que municipis com l’Escala, que no tenen decretat el toc de queda nocturn, es converteixin en punts de trobada de joves de tot l’entorn per fer botellots a les platges.

“Aquesta no és una qüestió tant d’ordre públic com de salut pública, ja que no serveix de res que es faci toc de queda nocturn en un municipi, si després la gent pot anar al poble veí, i no s’evita d’aquesta manera la propagació del virus que es volia evitar”, lamentava l’alcalde de l’Escala, després de veure com aquest cap de setmana es reunien fins a 500 persones a les platges del municipi. L’alcalde de l’Escala va demanar ahir més efectius policials a la Generalitat per tal de poder fer front a aquesta situació.

“El que no pot ser és que es faci tancar els comerços a les deu del vespre en plena temporada turística, quan defensem que són espais segurs, i que després no puguem actuar davant els botellots que s’allarguen fins a les sis de la matinada, que són un autèntic perill per a la salut pública –i que podrien derivar en problemes d’ordre públic–, i que, a més, embruten de forma considerable les platges i l’espai públic”, va exposar Víctor Puga, que ha posat aquesta qüestió en coneixement dels departaments d’Interior i Salut. “Demanem una regulació que eviti aquesta situació, i si això no pot ser, que tots els municipis estiguem en iguals condicions”, va indicar.

LA FRASE

Tanquen comerços a les 10 del vespre en plena temporada, i no s’actua contra un perill per a la salut pública
Víctor Puga
AlCALDE DE L’ESCALA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia