Societat

Els Mossos busquen un quart agressor de l’atac homòfob a dues parelles de joves al Somorrostro de Barcelona

Aquest dimecres s’han detingut tres homes de 26, 22 i 17 anys com a autors dels fets del dissabte 29 de maig

Els Mossos d’Esquadra busquen un quart agressor de l’atac homòfob a dues parelles a la platja de Somorrostro la nit del dissabte 29 de maig.

La Unitat Central de Delictes d’Odi i Discriminació s’ha encarregat de la investigació, que ha permès detenir aquest dimecres tres homes de 26, 22 i 17 anys que passaran a disposició judicial en les pròximes hores després de prestar declaració.

El detingut més gran té dos antecedents per delictes contra el patrimoni i lesions i se li atribueix la puntada de peu a la cara que va deixar inconscient una de les víctimes que va haver de ser ingressada en un hospital per ser intervinguda quirúrgicament, segons ha explicat el comissari portaveu, Joan Carles Molinero.

La quarta persona agressora “no està plenament identificada”, segons Molinero, que malgrat això ha mostrat el “ple convenciment” que serà detinguda “en les pròximes hores”.

Els fets van passar el dissabte 29 de maig a les 23 hores, quan un grup de joves que estaven estirats a la sorra de la platja van ser “brutalment agredits” per quatre persones.

Segons els testimonis l’agressió va ser “totalment gratuïta” i “sense que prèviament hi hagués cap discussió o amenaça”. L’atac es va focalitzar en dues parelles homosexuals que estaven al costat d’una tercera parella, heterosexual, que no va ser agredida.

Els agressors van actuar després de sortir d’una discoteca, on no haurien produït incidents. Les imatges directes dels fets que tenen els Mossos són de mala qualitat. El portaveu ha explicat que segons la informació actual els agressors no van enregistrar els fets.

A conseqüència de l’acció, una de les víctimes va patir lesions greus a la cara i el van deixar inconscient a la sorra. La denúncia de les víctimes, les declaracions dels testimonis que van presenciar els fets i la recollida de les imatges que van captar l’agressió ha estat fonamental per a la investigació que ha culminat avui amb la detenció d’aquestes tres persones, segons ha destacat Molinero.

Les tres persones detingudes no tenen vincles familiars directes entre ells i són de nacionalitat espanyola. Es descarta que formin part de grups extremistes violents que promoguin aquest tipus d’accions.

Aquesta és la primera investigació duta a terme per la Unitat Central de Delictes d’Odi i Discriminació que ha entrat en funcionament a principis d’estiu. Aquesta unitat es troba en procés de desenvolupament i es preveu que durant el darrer trimestre de l’any ja funcioni amb tots els recursos. La investigació s’ha realitzat en coordinació amb la Fiscalia especialitzada en delictes d’odi i discriminació.

Denúncies

Pel que fa a les denúncies relacionades amb LGTBI-fòbia, durant el primer semestre de l’any, els Mossos d’Esquadra van instruir 92 investigacions relacionades amb delictes d’odi i discriminació. De tots aquests casos coneguts aquest primer semestre del 2021, 64 casos s’han resolt i 28 casos encara estan sota investigació. El mateix semestre de l’any passat, es van registrar 74 casos, i en tot l’any passat es va treballar sobre 143 atestats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona