Societat

A debat el model turístic de la zona centre de Banyoles

És conseqüència de la supressió del toc nocturn de les campanes

Els veïns volen un procés obert i vinculant

La polèmica pel toc nocturn de les campanes de Santa Maria dels Turers de Banyoles –s’han silenciat a la nit a petició del propietari d’uns apartaments turístics propers– ha estat la guspira de l’inici d’un debat públic per part dels veïns d’aquesta zona del centre sobre el model de turisme. L’associació de veïns de la placeta del Teatre i carrers adjacents ha alertat sobre el tancament de comerços del barri vell i l’increment dels pisos turístics en altres municipis veïns. “Davant els fets ocorreguts en què prevalen els interessos turístics davant l’opinió del poble, ens sembla que tenim prou raons per reclamar que el resultat d’aquest procés resulti vinculant per a la ciutat”, ha indicat, tot justificant la necessitat d’obrir un procés participatiu en què tots els banyolins puguin dir-hi la seva. Representants dels qui van participar en la cassolada per protestar per la decisió de silenciar les campanes dels Turers de nit i matinada ho van decidir en una assemblea oberta.

També van exigir la represa immediata dels tocs nocturns i van qualificar de no representativa l’opinió d’una sola persona, que té interessos econòmics rere la seva petició. L’associació veïnal, a més, reclama celeritat a l’Ajuntament –li retreuen que no els ha respost la petició d’informació– per declarar el toc de campanes bé cultural d’interès local.

LA XIFRA

200
persones
es van manifestar dilluns passat per protestar amb una cassolada a l’entorn de Santa Maria.

En tot cas, una donació

Respecte a la possibilitat que s’opti per reduir el so de les campanes a la nit, l’associació de veïns de la placeta del Teatre i carrers adjacents ha manifestat que el cost l’assumeixi el propietari de l’establiment turístic. A més, volen que sigui una donació i que el nivell del so tingui el vistiplau i el consens dels veïns de la zona. Això no obstant, l’entitat veïnal ha volgut remarcar que no és partidària que es redueixi el so. Finalment, ha anunciat que està redactant un manifest per recollir signatures.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

medi ambient

Falset aprova limitar les plantes d’energia renovable per protegir espais naturals

FALSET
successos

Els Bombers donen per controlat l’incendi de Vila-sana

VILA-SANA
religió

Tres religioses podran oficiar exèquies als tanatoris de Barcelona

Barcelona

Nou projecte per recuperar varietats autòctones resistents a la sequera

rocabruna

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Badalona no paga i l’únic centre públic d’acollida tancarà

Badalona
SOCIETAT

Creen la comissió del Pacte per la Ronda de Dalt que decidirà els usos en el tram cobert

barcelona