Administracions

La primera fase del pàrquing central de Sant Feliu, el 2022

El govern local adjudica la primera part dels treballs, amb 200 places a l’actual esplanada rere l’estació de bus

Hi invertiran 2,6 milions, 500.000 euros dels quals en plaques solars que esperen recuperar per part dels fons de la UE

El futur aparcament central de Sant Feliu de Guíxols entra, finalment, en vies d’execució. El govern local ja ha adjudicat, per 2,6 milions d’euros, conjuntament la redacció del projecte i l’execució de les obres, que esperen que comencin al gener perquè a finals de juny es puguin estrenar els dos primers mòduls prefabricats, en superfície, amb més de 200 places a l’esplanada posterior de l’estació de busos i la piscina municipal.

El projecte municipal inclou unes 515 places, en dues fases. Aquesta primera, més senzilla, es planteja en un terreny que ja és propietat del consistori, i amb l’afegitó d’una primera instal·lació fotovoltaica vinculada. L’alcalde, Carles Motas, n’estimava la valoració en uns 500.000 euros del total, una actuació que el govern local trametrà a la Generalitat per beneficiar-se d’un ajut dels fons europeus contra la Covid-19, els Next Generation.

Les plaques fotovoltaiques han de garantir el funcionament de l’aparcament i la càrrega de vehicles en places reservades per a automòbils elèctrics. Els excedents, però, es reutilitzaran en els equipaments públics adjacents, com ara la piscina i el gimnàs municipals, el teatre o el futur museu Thyssen.La construcció i posada en marxa de la primera fase del pàrquing –després de tres dècades de debats i les ubicacions avortades del passeig marítim, pels costos econòmics i ambientals, o la Corxera, després que l’ACA qualifiqués l’àmbit com a inundable– es veu com una solució possibilista –amb una relació entre costos i rapidesa constructius, amb una capacitat atractiva–, modular –seria ampliable– i dissuasiva, com a lloc per deixar el cotxe amb facilitat i accedir a múltiples recursos i la platja caminant pocs minuts. En paral·lel, el govern local de TSF i el PSC vol tirar endavant la renovació pendent del contracte de zona blava, per encarregar-la directament a una empresa amb vessant social i amb tarifes toves per fomentar-ne l’ús.

Dues fases

El projecte del nou aparcament per a la porta sud de Sant Feliu –que canalitza el trànsit de bona part del municipi, Girona i Barcelona– abasta també estructures entre l’actual aparcament d’autocaravanes i l’esplanada de la carretera de Tossa, en espera de tancar una modificació de planejament per reduir el domini reservat a eixamplar una via secundària que, en el tram afectat, reclamaran a la Generalitat que els sigui traspassada. Per minimitzar afectacions, però, començaran pel sector de l’estació i, a partir de la tardor del 2022, un cop completats els tràmits, abordaran les 300 places restants per tal de no inutilitzar un excés de places durant les temporades turístiques.

LA DATA

Juny 2022
El govern guixolenc
vol que estigui a punt la primera fase de l’aparcament. La segona l’ajornen fins al juny del 2023.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia