Societat

Denuncien l’augment de sancions dels Mossos aplicant la Llei Mordassa en la protesta contra desnonaments

El centre per la defensa dels Drets Humans Iríada critica l’actitud dels Mossos en el desnonament d’una dona i el seu fill del local on vivien a Barcelona

La CUP reclama la fi de la participació de la BRIMO i l’ARRO en els desallotjaments

El centre per la defensa dels drets humans Iríada ha denunciat l’incrementen de les sancions aplicant la Llei Mordassa que estan fent els mossos en persones que protesten contra els desnonaments. Iríada considera que la policia catalana “vulnera el dret a la protesta de forma greu” i ho exemplifiquen amb un vídeo en què es pot sentir un agent avisant de les possibles sancions que imposaran durant la protesta contra un desnonament al districte de Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona.

En el vídeo es pot veure com l’agent adverteix que “qui se’n vagi” i deixi de protestar no serà multat, però que qui segueixi, serà identificat i sancionat. “És un xantatge intolerable al moviment d’habitatge”, assegura Iríada. I afegeix: “El dret a la protesta no ha de sancionar-se. És la base per exigir la derogació de la llei mordassa”.

Els fets han tingut lloc aquest divendres el matí quan els Mossos han executat per ordre judicial el desnonament d’una dona, l’Olga, i el seu fill, del local on vivien al Putxet i el Farró, al districte de Sarrià-Sant Gervasi.Era el quart intent de desallotjar aquesta família per impagament. El primer intent va ser l’octubre del 2020 però la resistència veïnal ho va impedir. Com en altres ocasions, els sindicats d’habitatge de Cassoles i el de Vallcarca havien convocat aquest divendres a concentrar-se a les portes del número 20 del carrer Mare de Déu de Gràcia, però això no ha evitat el llançament, que finalment s’ha executat. Els mateixos sindicats han protestat pel desplegament de diverses furgonetes dels Mossos, que hi han desplaçat l’ARRO i unitats de seguretat ciutadana.

La CUP-NCG ha exigit la fi de la participació de la BRIMO i l’ARRO als desnonaments i la no aplicació de la llei Mordassa contra activistes, tal com figura en l’acord d’investidura entre ERC i la CUP.

Segons els anticapitalistes, el govern de la Generalitat ha de decidir si està al costat del dret a l’habitatge o “de l’especulació i fons voltors”.

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha afirmat en declaracions a TV3 que no se sent “còmode” sabent que hi ha un desnonament, independentment de si hi ha o no la policia. “Hem de posar-nos en contacte amb l’Ajuntament de Barcelona per saber què ha passat”, ha dit Cervera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia