Societat

Impotència policial per l’auge dels macrobotellots

El conseller d’Interior confia a controlar les festes il·legals quan s’obri l’oci nocturn

Colau vol obrir els bars de nit per la Mercè

Desenes de joves ataquen la policia a la festa major de Tiana

La violació a Bellaterra d’una noia de 18 anys –que els Mossos estan investigant–, diversos pisos saquejats de la vila universitària de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), baralles amb ferits i un jove de 21 anys apunyalat a Tarragona són alguns dels delictes comesos en els macrobotellots que es van celebrar la nit de divendres a dissabte al campus de la UAB i a l’esplanada del cementiri de Tarragona, en què van participar milers de joves, més de 8.000 només a la festa il·legal de Bellaterra.

Final de festa

Un altre botellot, en aquest cas després del ball de festa major de Tiana, que es feia en un parc públic, el més gran de la localitat i cèntric, va acabar la nit de dissabte a diumenge amb diversos joves llançant objectes contra la policia i amb els agents havent de fugir corrents perseguits per desenes de persones, acte que ahir mateix va condemnar l’Ajuntament de Tiana i tots els partits polítics. Diversos cotxes dels Mossos i de la policia local de Montgat i de Tiana van anar al parc en ser avisats d’un possible apunyalament, que va resultar ser fals. En arribar al lloc dels fets, van ser increpats, se’ls van llançar objectes i, finalment, alguns dels joves –un grup nombrós– els van començar a perseguir. Els Mossos han obert diligències per desordres públics, desobediència i atemptat a agents de l’autoritat.

Els botellots, l’incivisme i, en alguns casos, els delictes que envolten aquestes trobades il·legals de joves que queden per beure alcohol s’estan convertint en un autèntic maldecap per a l’administració, que no sap on aturar-los (ni sap on se celebraran, perquè es convoquen per les xarxes socials).

Per la Mercè

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, va dir ahir en declaracions al canal 3/24 que la reobertura dels locals d’oci nocturn, quan es pugui fer, ajudarà a gestionar des del seu departament el desenvolupament dels botellots, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va demanar que es pugui obrir l’oci nocturn de cara a les festes de la Mercè.

“A nosaltres ens agradaria que es reobrís l’oci nocturn quan les xifres sanitàries diguin que es pot fer”, va dir Elena, i recordava que “a Madrid, i en altres llocs d’Europa, l’oci nocturn està obert i la nit d’abans-d’ahir hi va haver una festa [a la Ciutat Universitària de Madrid] amb més de 25.000 persones”.

La UAB es va desvincular ahir de la festa il·legal i el rector, Javier Lafuente, va recordar que els que hi van anar “no eren universitaris”. El macrobotellot al campus de la UAB va col·lapsar les carreteres i els trens d’accés al campus, alguns dels quals, d’FGC, van quedar malmesos amb seients arrencats i bruts.

LA XIFRA

4.000
euros
calcula FGC que costarà reparar els desperfectes causats pels joves que van anar al macrobotellot de la UAB.

Preocupació de l’oci nocturn

El secretari general de la patronal de l’oci nocturn, Fecasarm, Joaquim Boadas, va dir ahir que veu “amb molta impotència” macrobotellots com el del campus de la UAB. “La classe política es creu que escanyant el sector de l’oci nocturn legal la gent se n’anirà a dormir. Doncs no: busca alternatives que no poden tenir ni supervisió ni seguretat”, va afirmar a RAC1. “Veiem amb impotència que nosaltres estem tancats i que no hi ha voluntat política per solucionar-ho”, va denunciar i va recordar que, com més s’han intensificat les restriccions a l’oci nocturn legal, “més s’ha disparat l’il·legal”. “Els polítics no ho han sabut veure i no hi ha hagut previsió”, va criticar, i va assegurar que “ara ens trobem amb una oferta il·legal del 100%, amb botellots i festes privades, i tot encara dins la pandèmia”. Boadas creu que serà difícil recuperar tota la gent jove que ha optat per botellots i festes privades com a mitjà d’oci nocturn.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia