Salut

Colau creu que “no n’hi haurà prou” amb reobrir l’oci nocturn en exteriors per aturar els ‘botellons’

L’alcaldessa de Barcelona reconeix “certa por” pel que pugui passar durant les festes de la Mercè

Anuncia que els concerts nocturns estaran perimetrats

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha valorat com un primer pas l’obertura exterior de l’oci nocturn fins a les 3 de la matinada però ha alertat que “no n’hi haurà prou” per aturar els botellons. En declaracions a Catalunya Ràdio, ha afegit que li hagués agradat que s’hagués fet “una mica abans” de la Mercè i ha reconegut que té “certa por” al que pugui passar després dels fets de Tiana i la UAB. Per això, ha considerat que aquesta reobertura és un pas positiu però que “se n’hauran de donar més” i ha demanat a la Generalitat la creació d’una taula per abordar el fenomen. Ha anunciat també que els actes musicals nocturns de la Mercè estaran perimetrats per evitar que qui no tingui entrada s’hi pugui acostar per seguir-los des de fora.

Colau ha afirmat que el fenomen dels botellons no només està relacionat amb el tancament de l’oci nocturn durant mesos i per això ha considerat que cal fer una reflexió col·lectiva. En aquest sentit, ha demanat la creació d’una taula on estiguin representats els municipis i els sectors afectats per trobar propostes per diversificar i donar opcions d’oci a la ciutadania que no vagin en detriment del descans dels veïns.

L’Ajuntament de Barcelona detallarà aquest dimecres l’operatiu muntat per garantir el bon funcionament de les festes de la Mercès, però Colau ha avançat que els actes musicals nocturns estaran perimetrats amb un dispositiu conjunt de Guàrdia Urbana, Mossos i altres, com agents cívics. “Que la gent tingui clar que no es podrà seguir el concert des de fora”, ha manifestat.

Davant del fet que “no hi haurà festa al carrer”, Colau ha demanat als barcelonins que busquin “solucions responsables” per gaudir de la festa i ha recordat que hi haurà moltes activitats diürnes, per les que caldrà reserva prèvia.

“Amatents” a les intencions sobre el Prat

Colau ha valorat que, de moment, s’ha aturat el projecte d’ampliació de l’aeroport del Prat però ha alertat que caldrà estar “amatents” perquè es viu un moment de “pugna”. L’alcaldessa ha considerat un èxit la mobilització del passat diumenge i s’ha mostrat convençuda que Barcelona no necessita ampliar l’aeroport del Prat. “Tenia els meus dubtes fa uns mesos però m’he acabat de convèncer que no”, ha dit.

Ha insistit també que darrera del projecte d’Aena tot indica que hi havia un “pelotazo urbanístic clàssic” i ha tornat a retreure que es van presentar informes sobre la proposta.

En clau pressupostària, ha afirmat que ERC serà l’interlocutor prioritari i ha confiat poder repetir l’acord dels dos comptes anteriors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia