Medi ambient

Els consells comarcals ebrencs presenten un pla per recuperar itineraris naturals als fons Next Generation

El projecte vol consolidar la Reserva de la Biosfera de l’Ebre com una destinació de turisme actiu a la natura

Els quatre consells comarcals de les Terres de l’Ebre, a través del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE), han presentat un projecte per captar fons Next Generation i recuperar itineraris naturals de la Reserva de la Biosfera ebrenca.

El pla contempla 32 actuacions centrades en quatre eixos –transició verda i sostenible, millora de l’eficiència energètica, transició digital i competitivitat– i preveu una inversió de 5,8 milions d’euros en el període 2022-2024. L’objectiu és consolidar la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre com a destinació de turisme actiu a la natura, reduir l’estacionalitat i generar ocupació de qualitat.

El pla preveu recuperar el camí de sirga entre Tivenys i Bítem, al marge esquerre de l’Ebre; millorar la Via Verda de la Val de Zafán a la Terra Alta; intervenir al GR-7 i al GR-99 –per consolidar-lo com a via verda de l’Ebre–; i restaurar equipaments públics i turístics. En el cas de la Terra Alta es rehabilitarien les estacions de la Via Verda. També es preveu impulsar l’ús de bicicletes elèctriques i habilitar punts de recàrrega.

La transició digital preveu un sistema d’intel·ligència turística per a gestionar fluxos de mobilitat, àrees de connexió a internet en els punts negres i l’organització d’esdeveniments digitals de videomapping.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia