Infraestructures i serveis

Balanç positiu dels primers mesos de l’Avlo

S’ha gairebé triplicat el nombre d’usuaris dels serveis d’alta velocitat

La companyia Renfe ha transportat més d’1,3 milions de persones en alta velocitat al corredor Madrid-Barcelona-Figueres Vilafant, entre els serveis AVE i Avlo, coincidint amb els tres mesos de l’entrada de la marca de baix cost. Aquesta xifra representa quasi el triple de les dades en comparació amb el mateix període del 2020 –un increment d’un 173%–. Del total de viatgers, 1,1 milions han fet servir el servei per desplaçar-se pel corredor nord-est, mentre que la resta han fet parada a Saragossa, Calataiud o Guadalajara. Per estacions, la de Barcelona-Sants és la que va aplegar més viatgers –853.449–, seguida de Camp de Tarragona –125.563–, Lleida Pirineus –90.019–, Girona –45.265– i Figueres Vilafant –29.364–.

Els trens Avlo es van posar en funcionament el 23 de juny amb 4 freqüències per sentit i donen servei a totes les ciutats d’aquest corredor. Avlo és el servei d’alta velocitat de Renfe amb major capacitat de viatgers, amb 438 places per tren –un 20% més de places– que aconsegueixen els 330 quilòmetres per hora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia