Societat

La borsa es recupera amb l’anunci de l’obertura de fronteres dels EUA

Les autoritats estatunidenques han anunciat que els viatgers estrangers amb la pauta completa de vacunació i un ESTA o un visat seran de nou benvinguts al país a partir del 8 de novembre. Els preus de les accions de les companyies aèries i els aeroports ja van pujar immediatament al setembre quan es va anunciar la intenció de reobrir fronteres al novembre sense especificar quan, i l’esperada fixació de la data no ha fet altra cosa que repetir aquest optimisme.

Augment dels preus de les accions

Ja el passat setembre, i immediatament després que les autoritats nord-americanes anunciessin la intenció de reobrir fronteres a partir de novembre, Lufthansa va experimentar un augment en el nombre de reserves de vols als Estats Units. De fet, la companyia alemanya va rebre més del triple de reserves en una setmana en comparació amb la setmana anterior. Els destins més populars són Nova York i Miami. També altres companyies, com la britànica-espanyola International Airlines, van reaccionar amb entusiasme a la decisió del govern estatunidenc d’obrir de nou les fronteres. Amb la benvinguda oficial dels turistes europeus i els viatgers de negocis a partir del 8 de novembre, la demanda de vols a Estats Units ha tornat a augmentar ràpidament.

Aquesta pujada no només s’ha enregistrat en les accions i reserves de les companyies aèries, sinó també en les dels aeroports. Per exemple, les accions de Fraport, l’empresa que opera l’aeroport de Frankfurt, van pujar fins a un 4%. L’obertura de les fronteres dels Estats Units també ha tingut efectes positius per a les

empreses alienes al sector turístic. En molts sectors, la prohibició d’entrada ha provocat retards en les entregues i ha dificultat la cooperació internacional a causa de la impossibilitat de viatjar per negocis.

Fi de la prohibició d’entrada després de més de 18 mesos

El març de 2020, les autoritats nord-americanes van anunciar la prohibició d’entrada a tots els viatgers que haguessin estat en un dels països de Schengen o el Regne Unit durant els 14 dies anteriors a la seva arribada als Estats Units. Es va fer una excepció només per als viatgers amb ciutadania estatunidenca, els residents permanents d’Estats Units i els seus familiars directes. També s’admetien les persones que viatjaven per l’interès nacional dels Estats Units i aquelles amb un motiu molt urgent per a viatjar al país. Aquesta prohibició d’entrada també s’aplicava a les persones amb un visat o un ESTA vàlids.

A més d’aquesta autorització electrònica de viatge, necessitaven un permís addicional de l’ambaixada o el consolat dels Estats Units (anomenat National Interest Exception o NIE) que demostrés que el seu viatge tenia un motiu de gran urgència. Aquesta prohibició, per sort, sembla haver arribat a la seva fi.

Viatjar als Estats Units amb un ESTA a partir del 8 de novembre

A partir del 8 de novembre, els turistes i viatgers de negocis podran tornar a viatjar a Estats Units. No obstant això, es continuaran aplicant algunes restriccions. Tal com passava abans de la pandèmia, cal sol·licitar un ESTA o un visat abans de viatjar. L’ESTA es pot sol·licitar fàcilment en línia i sol aprovar-se i enviar-se per correu electrònic en poques hores. Per a sol·licitar un visat, cal concertar una cita per a una entrevista al consolat o l’ambaixada dels Estats Units, un tràmit que sol ser més car i acostuma a tardar més en completar-se. És per aquest motiu que és aconsellable comprovar primer si es compleixen els requisits de l’ESTA.

A més de sol·licitar un ESTA o un visat , a partir del 8 de novembre els viatgers han de poder demostrar que tenen la pauta completa de vacunació. S’espera que s’acceptin totes les vacunes aprovades per l’Organització Mundial de la Salut i es demana addicionalment als viatgers una prova de detecció de la COVID-19 anterior a la sortida, requisits que de moment s’apliquen només als viatgers majors de 18 anys. De totes maneres, es recomana seguir amb atenció les últimes novetats sobre els viatges als Estats Units pels possibles canvis que hi puguin haver en els requisits corresponents



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia