Medi ambient

L’Ajuntament de Los Llanos d’Aridane reclama que s’habiliti amb urgència sòl en el municipi

El consistori creu que la mesura és necessària “per a la reactivació de manera ràpida i efectiva de tot el municipi”

L’Ajuntament de Los Llanos d’Aridane ha reclamat avui al govern de Canàries que habiliti “amb urgència” sòl en el municipi, per a poder procedir com més aviat millor a la reactivació després de la devastació produïda per l’erupció volcànica.

Per a això el consistori ha sol·licitat al govern de Canàries, com a òrgan competent per a l’aprovació de les Normes Tècniques de Planejament Urbanístic, l’aplicació de l’Instrument d’Ordenació que estableix la Llei del Sòl i d’Espais Naturals de Canàries.

Aquest instrument permet a l’Executiu regional aprovar, mitjançant decret, normes tècniques de planejament urbanístic que seran vinculants per a tots els instruments d’ordenació urbanística del municipi, precisa l’Ajuntament en un comunicat.

Los Llanos d’Aridane necessita l’articulació d’aquest instrument d’ordenació “per a la reactivació de manera ràpida i efectiva de tot el municipi com més aviat millor, ja que la tramitació ordinària del Pla General d’Ordenació no ens permetria avançar amb agilitat pel fet que és un procés llarg en el temps. Estem davant una situació excepcional que requereix solucions extraordinàries”, afirmen fonts del consistori.

Després de la reunió mantinguda amb el president del govern de Canàries, Ángel Víctor Torres, l’Ajuntament “agraeix la disponibilitat i predisposició per a estudiar aquesta proposta al més aviat possible”.

Al mateix temps, i com a pas previ, l’Ajuntament de Los Llanos d’Aridane ha sol·licitat suspendre l’actual tramitació de la revisió del Pla General d’Ordenació, incloent-hi també la suspensió del contracte a l’empresa adjudicatària de la seva redacció: Álvarez, Álvarez i Navarro, SLP.

“Una situació plenament justificada conforme a una catàstrofe sense precedents que tant mal està generant en l’àmbit social, econòmic i mediambiental del municipi a conseqüència de l’erupció del volcà”, assenyalen des del consistori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós