Societat

Els veïns de Jorba voten en contra dels grans projectes de renovables al municipi i de l’ampliació de sòl industrial

El 84,5% rebutja a la requalificació i el 91% demana a l’Ajuntament que s’oposi als parcs de renovables

La participació a la consulta ciutadana ha assolit el 61,3%

La ciutadania de Jorba (Anoia) ha votat aquest diumenge en contra d’ampliar el sòl industrial al municipi i dels grans projectes d’energies renovables.

Segons ha informat el consistori, 420 persones de les 685 convocades (el 61,3%) han participat a la consulta veïnal que els preguntava per l’ampliació de sòl industrial en 46 hectàrees i per la implantació de projectes d’energies renovables a la població.

La iniciativa sobre el pla director que requalifica terrenys ha obtingut 56 vots a favor, 355 en contra, set en blanc i dos nuls, hi ha hagut un total de 56 vots a favor, 7 vots en blanc, 2 vots nuls i 355 en contra, el 84,52%.

Pel que fa als parcs de renovables, 383 veïns (el 91,2%) han votat a favor que l’Ajuntament s’oposi a aquests projectes, 31 ho han fet en contra, quatre vots han estat en blanc i dos nuls.

La doble pregunta de la consulta –amb resposta de sí o no- ha estat: Esteu d’acord que el Pla Director d’Activitat Econòmica de la Conca d’Òdena classifiqui 46 hectàrees de sòl industrial al Parc Tecnològic Igualada-Jorba? Esteu d’acord que l’Ajuntament de Jorba s’oposi als grans projectes d’energies renovables que afectin el municipi en el marc normatiu actual?.

El consistori de Jorba s’havia posicionat clarament a favor de permetre la classificació de 46 noves hectàrees com a sòl industrial. “Estem convençuts que és necessari. Portem uns anys que els set municipis de la Conca d’Òdena hem cercat noves empreses i inversions, i hem vist que amb el sòl disponible no podem cobrir aquesta demanda”, ha assenyalat l’alcalde.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia