Educació

Educació promet 20 alumnes per aula

Cambray preveu aquesta ràtio en tota la primària el 2030

38 milions cobriran les despeses de l’alumnat vulnerable

El pressupost del Departament d’Educació per al 2022 preveu invertir 56,8 milions a abaixar la ràtio a les aules d’infantil 3 (I3)de 25 a 20 alumnes el curs vinent, una baixada que s’anirà estenent als cursos posteriors de manera que el 2030 tota la primària tindrà 20 alumnes per aula. La baixada de ràtio comportarà la creació de 450 nous grups i la contractació de 1.545 professionals. Així ho va explicar ahir el conseller d’Educacio, Josep Gonzàlez-Cambray, que va destacar que el pressupost “més alt de la història” –6.681 milions, 3.835 dels quals per a personal, que es veu reforçat amb 160 milions més– “ha de permetre fer la transformació real del sistema educatiu”. Aquesta transformació preveu la gratuïtat de l’etapa 0-3 com un aspecte bàsic per garantir l’accés equitatiu al sistema. Es començarà per la gratuïtat a I2 amb 90 milions d’inversió el curs vinent i quatre milions per a les escoles bressol rurals.

El conseller va exposar l’aposta per l’escola inclusiva amb 32 milions més per contractar 278 nous professionals, 107 dels quals d’atenció educativa. S’incrementarà en nou milions la contractació de monitors, que treballaran amb un model diferent, i la partida de beques menjador arribarà als 174 milions, 36,6 més. Hi haurà 38 milions per garantir la gratuïtat de llibres, sortides i menjador de l’alumnat més vulnerable de centres públics i concertats. El pla de millores educatives, posat en marxa durant la pandèmia, avançarà amb 22,4 milions.

Un pla de xoc per reforçar l’FP

Rosa M. Bravo

Gonzàlez-Cambray va destacar com un dels principals eixos del pressupost l’impuls de la formació professional, que ha experimentat un “increment extraordinari de sol·licituds”. Es destinaran 37,7 milions a contractar 743 nous docents i a cobrir els 182 grups i sis concerts del curs actual. També a la renovació de maquinària i material dels instituts. El pla de xoc de l’FP preveu que tot alumne de grau mitjà trobi plaça en la família professional que hagi escollit i vegi millorada l’orientació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES