Societat

La Fecasarm critica que l’ampliació del pas Covid arriba “tard” i malament

L’entitat lamenta que la mesura s’implementa de “manera precipitada” i deixa “poc marge de reacció” a empresaris i clients

La patronal de l’oci nocturn alerta que es produiran “aglomeracions i cues” als accessos i hi haurà conflictes entre empresaris i clients que no pugin entrar

La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) ha lamentat aquest dijous que l’ampliació del requisit del certificat Covid per accedir als restabliments de restauració “arriba tarda i s’implementa de manera precipitada”.

Fonts de la patronal de l’oci nocturn han criticat a l’administració que deixa “poc marge de reacció a empresaris i clients” i considera que s’hauria d’haver “preobjectivat” la implementació de la mesura “per territoris” i sotmesa a “dades objectives” de l’evolució de l’epidèmia.

Els restauradors alerten que la mesura provocarà “entrebancs” per accedir als locals de restauració que derivaran en “aglomeracions i cues” per entrar als locals, a més de conflictes entre treballadors i clients als que es denegui l’accés per la “manca d’informació”.

En aquest sentit, assenyalen que les persones vacunades fora de la UE i el Regne Unit poden tenir problemes per validar el certificat Covid i hauran d’anar a un CAP. “Això no hagués passat amb l’aplicació Liberty Pass, compatible amb ciutadans de tot el mon”, defensen.

A banda, constaten que el passaport Covid s’exigirà als clients però no als treballadors, ja que no se’ls pot exigir.

L’entitat assenyala que si l’objectiu de la mesura és incentivar la vacunació, ara ja no hi ha “suficients centres massius de vacunació disponibles” i vacunar-se a través de l’Atenció Primària comporta “moltes complicacions”. En aquest sentit, constata que algú que encara no hagi rebut la primera dosi “haurà d’esperar fins al 2022” per poder entrar a un restaurant i els que estan a l’espera de la segona hauran d’esperar 14 dies més a partir del dia que la rebin.

La patronal recorda que les persones que es trobin en alguna d’aquestes situacions, o directament no es vulguin vacunar, poden presentar el certificat en base a una prova diagnòstica. És per això que reclamen que es pugui aportar un test d’antígens fet a una farmàcia, perquè és “més econòmic i senzill”. La Fecasarm subratlla que fa mesos que, juntament amb la FEFAC, reclamen que els resultats dels tests fets a les farmàcies es puguin bolcar al certificat de prova diagnòstica del passaport Covid.

A més, l’entitat critica que la pàgina web de La Meva Salut “es col·lapsa sovint i no funciona correctament” -com, de fet, ha passat aquest dijous- i els usuaris no poden descarregar el pas Covid, encara que estiguin vacunats. Segons la Fecasarm, això és culpa del retard en el llançament de l’aplicació mòbil per part de la Generalitat.

“Malgrat que ja han passat quasi dos mesos des de que s’ha implementat aquest protocol d’accés a l’oci nocturn encara no està disponible”, constata. De fet, afirma que l’actual sistema de validació no funciona i moltes vegades no és pot comprovar si el certificat és vàlid o no.

La Fecasarm insisteix que fa un any que proposen implantar l’aplicació Liberty Pass i defensen que és un sistema “totalment preparat” i que facilita l’accés als locals “a través de la pauta de vacunació complerta, havent passat el virus i també havent-se fet una prova en un ampli ventall de centres col·laboradors i farmàcies, amb fotografia incorporada al codi QR el que aportava més agilitat i seguretat en l’accés”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia