Salut

Israel, primer país en tancar fronteres per la nova variant òmicron

Països Baixos detecta almenys 13 casos entre els passatgers de dos vols provinents de Sud-àfrica, també se n’ha detectat a Dinamarca

La variant del sud d’Àfrica torna a restringir l’activitat social a diversos països europeus

Israel ha decidit prohibir a partir d’aquesta mitjanit l’entrada d’estrangers al país durant 15 dies per intentar contenir l’arribada de la nova variant de coronavirus, batejada òmicron per l’Organització Mundial de la Salut. És el primer país que tanca completament les seves fronteres als estrangers per evitar l’expansió de la Covid-19.

La decisió arriba mentre continuen creixent els casos d’aquesta nova variant que es detecten en diversos països europeus, com Bèlgica, Dinamarca, Itàlia, Alemanya o el Regne Unit. Als Països Baixos, les autoritats sanitàries han confirmat que almenys 13 passatgers d’un total de 61 de dos vols provinents de Sud-Àfrica han donat positiu per la variant òmicron. Amb tot, encara hi ha passatgers per analitzar, ja que els positius eren una seixantena, i no es descarten més casos.

La variant òmicron ha tornat a restringir l’activitat social en diversos països europeus, mentre que cada cop són més els que blinden les seves fronteres davant els vols procedents dels països de l’Àfrica austral per intentar frenar els contagis.

Els Països Baixos ja han aplicat el confinament nocturn per a les activitats no essencials; i al Regne Unit reintroduirà la mascareta per entrar a les botigues a partir de dimarts i en el transport públic. També demanarà una PCR negativa als passatgers vacunats que arribin al país.

A les Filipines s’ha prohibit l’entrada no només a viatgers provinents dels sud d’Àfrica sinó també de països europeus, Àustria, la República Txeca, Hongria, Països Baixos, Suïssa, Bèlgica i Itàlia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona
cultura

L’Ajuntament de Vic introduirà clàusules lingüístiques en els contractes públics

vic
Iran

La Policia de la Moral torna a detenir dones per no portar el vel islàmic

Barcelona