Salut

L’OMS considera “molt elevat” el risc global per la variant òmicron

El director de l’Organització Mundial de la Salut apunta que la nova situació recorda que la crisi sanitària “no s’ha acabat”

El risc que planteja globalment la nova variant òmicron del coronavirus és “molt alt”, ha advertit aquest dilluns l’Organització Mundial de la Salut en un informe tècnic sobre aquesta nova variant del SARS-CoV-2.

Observant les elevades mutacions d’òmicron, amb potencial de ser més resistents a la immunització i més contagioses, el risc que la variant es pugui transmetre a tot el món és “alt”, afirma el document, redactat aquest diumenge però fet públic aquest dilluns per l’OMS. Davant d’aquests riscos, l’OMS demana als seus estats membres que prenguin mesures de vigilància, que reporten possibles casos o brots associats amb la variant, i que els laboratoris incrementin els treballs de seqüència necessaris per analitzar l’estructura del coronavirus.

El director general de l’OMS, Tedros Adhanom, ha destacat que l’emergència global per la nova variant posa de manifest que la crisi sanitària mundial “no ha finalitzat” i que la situació “continua sent perillosa i precària”.

Ho ha afirmat a la inauguració d’una assemblea extraordinària de l’OMS per negociar un tractat de preparació davant pandèmies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia