Salut

Infermeres de primària reclamen més programes de cribratge per detectar els diagnòstics perdut durant la pandèmia

L’AIFiCC demana augmentar les plantilles per arribar a tots els ciutadans que ho necessiten i garantir una bona atenció

L’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFiCC) ha reclamat augmentar els programes de cribratge per detectat tots els diagnòstics que no s’han pogut fer durant la pandèmia. L’organització fa referència a un estudi elaborat des de l’atenció primària i departaments de recerca, que apunta que aproximadament un 40% de les malalties cròniques més habituals no s’ha diagnosticat. Les infermeres consideren que, un cop superada l’etapa més dura de la pandèmia, és el moment de prioritzar les visites a les persones més vulnerables. Per fer-ho, reclamen augmentar plantilles, sobretot d’infermeres.

L’AIFiCC ha alertat també que els pacients que es troben estan força descompensats i amb l’afegit dels efectes en la salut mental, amb tristesa, depressió i ansietat. En aquest sentit, ha reclamat un abordatge integral, implicant tots els agents de la comunitat. També ha considerat necessari consultes, ja siguin telefòniques o presencials, més llargues.

En general, l’AIFiCC ha demanat a augmentar el pressupost destinat a l’atenció primària. Ha criticat també que els compromisos que des de l’administració s’han repetit sobre el reforç d’aquest àmbit “no estan arribant”, ni es veuen canvis substancials en la situació a curt ni mig termini.

Per últim, ha plantejat que calen més programes dirigits a la comunitat orientats a l’autocura per tal que les persones siguin més autònomes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia