Salut

Madrid confirma un tercer cas d’òmicron

És el primer contagi de la nova variant per transmissió comunitària

La conselleria de Sanitat Madrilenya investiga dos positius sospitosos que tampoc han viatjat o han estat en contacte amb persones provinents del sud d’Àfria

El departament de Sanitat de la Comunitat de Madrid ha confirmat aquest dijous un tercer positiu de Covid-19 amb la variant òmicron. Aquest és el primer cas per transmissió comunitària detectat a la regió i també al conjunt de l’Estat.

La conselleria ha detallat en un comunicat que el pacient és un home de 62 anys que presenta un quadre lleu. L’home va presentar els primers símptomes el passat 29 de novembre i ara es troba confinat al seu domicili. El seu contacte convivent també fa la corresponent quarantena.

L’afectat, que està vacunat amb la pauta completa d’AstraZeneca, no té antecedents de viatge ni ha estat en contacte estret amb persones que provinguin dels països on aquesta soca s’ha detectat primer, com en els primers casos. Els altres dos infectats es van detectar a l’aeroport de Barajas i procedien de països del con sud d’Àfrica.

La Direcció General de Salud Pública madrilenya investiga dos casos més sospitosos d’haver-se infectat per aquesta nova variant, tots dos amb símptomes lleus i que també s’haurien contagiat per transmissió comunitària.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia