Societat

La fiscalia investiga amenaces a la família que va demanar més castellà a l’escola de Canet de Mar

L’associació Hablamos Español i Vox han denunciat els autors de missatge ofensius a les xarxes socials

El TSJC exigeix a Educació i a la directora del col·legi que garanteixin la convivència i preservin “la protecció i intimitat” de la família

La Fiscalia de Barcelona ha obert diligències per investigar missatges difosos a través de les xarxes socials contra la família del nen de cinc anys que va demanar més classes en castellà a l’escola Turó del Drac de Canet de Mar (Maresme), segons ha avançat el diari El Mundo i han confirmat fons judicials a l’ACN. Apedregar la casa de la família del nen o aïllar el menor a l’escola són alguns dels comentaris ofensius que alguns perfils han publicat a les xarxes socials arran de la polèmica lingüística. Tant l’associació Hablamos Español com Vox ho han portat davant la justícia i la Fiscalia analitza ara si aquests continguts poden ser constitutius d’un delicte d’incitació a l’odi o discriminació.

A més, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) exigeix al Departament d’Educació i a la directora del centre garantir la convivència al col·legi i protegir el menor, adoptant per a això les mesures necessàries.

L’alt tribunal català va obligar fa una setmana a una escola pública d’educació infantil i primària de Canet de Mar a impartir un 25% de les hores en una classe de P5 en castellà, després de la petició formulada per la família d’un menor.

La comunitat educativa, per la seva banda, treballa perquè la disputa jurídica i política no arribi a les aules i a l’entorn escolar. Evitar la tensió és, de fet, una de les obsessions que ha expressat amb més vehemència el Departament d’Educació i l’AMPA de l’escola.

En aquest sentit, aquest divendres s’havia de fer una concentració a la porta de l’escola de rebuig a la imposició del 25% de castellà, però a petició dels pares la marxa s’ha traslladat a un altre punt del municipi per evitar tensar l’ambient.

El centre va començar a aplicar aquest dijous l’obligatorietat d’impartir en castellà un 25% de les classes d’un grup de P5, per ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), després que una família ho exigís per via judicial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia