Salut

El punt de vacunació de la Fira de Barcelona ja ha administrat un milió de dosis

Des del maig ha posat una mitjana diària de 10.000 injeccions, amb un màxim de 12.200 el 2 de juliol

Més de 2.000 persones han participat fins ara en el dispositiu

El punt de vacunació massiu de la Fira de Barcelona a Montjuïc ja ha administrat un milió de vacunes contra la Covid-19, més del 7% del total de 13,6 milions de dosis injectades a tot Catalunya l’últim any.

El de Montjuïc va ser el primer punt de vacunació massiva que es va obrir a la ciutat de Barcelona.  L’espai va obrir el 26 d’abril amb una prova pilot on es van administrar 1.000 dosis i a partir del 4 de maig va començar a treballar de forma continuada. Des d’aleshores s’han administrat les vacunes autoritzades a l’Estat espanyol –Pfizer, Moderna, AstraZeneca i Janssen–, tant de la primera dosi, com de la segona. I, ara, s’hi ha afegit la de record i la infantil (5-11 anys) que és la Pfizer, però la dosi administrada per a aquesta franja d’edat és un terç (10 mcg).

El centre disposa de 53 mòduls de vacunació en funcionament, que permeten administrar una mitjana de 10.000 vacunes diàries i que s’adapten a les necessitats de cada moment. Dotze d’aquests punts estan habilitats per la vacunació infantil de 5 a 11 anys, amb entrada diferenciada dels adults.  El rècord de persones vacunades en un sol dia es va produir el 2 de juliol, amb 12.200 dosis administrades.

Més de 2.000 persones han participat, fins ara, en el dispositiu de vacunació a Fira de Barcelona. El personal sanitari i administratiu prové de diferents centres sanitaris, majoritàriament de l’atenció primària de la ciutat de Barcelona, tot i que també hi ha persones que venen d’hospitals i de mútues laborals, a part de l’assistència dels professionals del Sistema d’Emergències Mèdiques.

A banda dels sanitaris hi ha personal de neteja, manteniment, seguretat i tota la tasca de coordinació de cues i de funcionament liderat per personal de Fira de Barcelona.

El recinte destinat a la vacunació disposa de 5.000 metres quadrats i amplis sostres de 5 metres d’alçada, que faciliten l’adequada renovació d’aire en funció de l’aforament, i està preparat per habilitar fins a 60 punts de vacunació en diferents nivells.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Pijoan, nou director del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

olot
Societat

La policia local de Santa Coloma troba una iaia de 104 anys desorientada

Santa Coloma de Gramenet
societat

Arrenca la fira de la Bioconstrucció i l’Eficiència Energètica a Avià

Avià
GIRONA

Multen el Fòrum Gastronòmic per haver deixat aparcar a la Devesa

GIRONA

Adjudicades les obres de l’eix que potenciarà la mobilitat entre Girona i Salt

salt
Societat

Aquesta nit, la Cremada del Dimoni, a les festes de Badalona

Badalona

Dimiteix la directora de l’institut Duc de Montblanc a qui docents acusaven d’assetjament laboral

RUBÍ
Societat

L’escorxador de Falset es convertirà en un establiment de manipulació de caça major

Falset
urbanisme

Primeres obres del pressupost de Barcelona, a la Barceloneta

barcelona