Societat

La Garoinada torna sense limitacions de moviment

A la campanya gastronòmica de Palafrugell esperen remuntar aquest any

La campanya gastronòmica de la Garoinada de Palafrugell, una de les pioneres a la demarcació, arriba a la 31a edició amb l’objectiu de recuperar el negoci perdut l’any passat. Aleshores, tot i ser una de les poques iniciatives que s’havien salvat de les cancel·lacions per la pandèmia, l’enduriment de les restriccions i els confinaments municipal i comarcal van fer que molts hotels restessin tancats i la implicació de negocis caigués, en paral·lel amb els comensals. Les promocions i els menús s’allarguen fins al 27 de març.

Segons Joan Vigas, alcalde accidental i regidor delegat de l’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell (IPEP): “Esperem que després de dos anys la campanya es pugui normalitzar, durant les pròximes setmanes, i es torni a gaudir d’una gastronomia que combina perfectament amb un entorn paisatgístic únic.” Al mateix temps, també ha volgut posar de manifest que actualment “la restauració local de Palafrugell, amb els seus establiments, restaurants i la seva oferta hotelera, destaca per un alt nivell de qualitat i suposa un autèntic referent a Catalunya que cal seguir conservant i potenciant”.

Els restaurants participants –11, a més de 5 hotels– oferiran un menú que consisteix en un entrant de garoines, un primer plat a triar entre platillo de l’Empordanet o bé un plat alternatiu diferent en cada restaurant, unes postres de grana de capellà, aigua, vi i cafè. Els menús estaran maridats amb vins del celler Espelt. El seu preu variarà entre els 35 i els 48 euros, depenent de l’establiment.A banda, s’oferiran diferents fórmules per passar un cap de setmana de Garoinada a Palafrugell que inclouen el menú i l’allotjament en algun dels hotels del municipi, i una activitat a escollir entre una sortida en vaixell clàssic o una excursió de senderisme.A més, les persones que facin el menú rebran un talonari de tiquets que permet visitar els diferents equipaments culturals del municipi (Fundació Josep Pla, Fundació Vila Casas Can Mario, Museu del Suro i Jardí Botànic de Cap Roig), un tiquet per a la piscina municipal i un val de descompte per comprar a Vins i Licors Grau, patrocinador de la campanya.Aquesta edició també es podrà gaudir de l’experiència entre setmana, amb l’oferta del menú i allotjament de diumenge a dijous.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp