Societat

Elena nega motius polítics en els canvis a Mossos

“Abans moro que tapar la corrupció”, apunta el conseller d’Interior

El cos policial té més d’un 5% dels efectius de baixa per covid

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha insistit que els canvis a la cúpula dels Mossos d’Esquadra són normals i ha negat motius polítics. “Abans moro que tapar la corrupció”, ha dit en referència al canvi al capdavant de la Comissaria General d’Investigació Criminal. Elena ha dit també que no tenia l’encàrrec de ningú de canviar el major del cos Josep Lluís Trapero i ha tornat a defensar que el canvi el va decidir ell perquè creia que hi havia altres persones més adients per dirigir un nou projecte. Ha afegit que hi té el seu “dret” a fer-ho. D’altra banda, ha explicat que hi ha més d’un 5% dels efectius del cos policial de baixa per covid i que el 30 i 31 de desembre van patir “molt” per aquest tema.

Sobre el relleu de l’intendent Toni Rodríguez, que era el cap de la comissaria d’Investigació Criminal, ha assegurat desconèixer les acusacions sobre ingerències polítiques en determinades investigacions i ha defensat que els mossos investiguen totes les denúncies que reben. Elena ha insistit que els canvis al capdavant d’aquesta comissaria “han estat habituals” i també ha dit que ho és el fet que se l’hagi destinat a la comissaria de Rubí. A més, ha afirmat que les persones que han substituït Rodríguez són del seu equip.

En tot cas, ha asseverat que “no està en risc cap investigació” i s’ha mostrat “ofès” per les acusacions contra la seva persona i ERC. Ha afegit que ell mai utilitza les institucions al servei propi, o del seu col·lectiu: “No, no i no. El bon funcionament del cos no depèn de l’amistat dels responsables tècnics, això és una manera de funcionar mafiosa i jo no hi participo d’aquesta manera de fer”, ha declarat.

Elena ha explicat que la decisió de canviar Trapero la va prendre poc a poc i especialment després d’entrevistar-se amb bona part dels comissaris. Ha defensat que la conclusió a la que va arribar era que hi havia una altra persona “millor” per tirar endavant el nou projecte, així com un nou equip. Entre d’altres, ha reconegut un cert “estancament” en les relacions amb el Ministeri d’Interior i que calia una orientació més territorial i amb accent en la feminització.

El conseller no ha concretat quina serà la nova destinació del major però sí ha explicat que l’oferta que li han fet està relacionada amb les qüestions d’anàlisi. Trapero, que s’incorporarà el 25 de gener, ha manifestat a la conselleria que vol fer les seves aportacions sobre la proposta rebuda.

D’altra banda, s’ha mostrat partidari de canviar els protocols d’actuació dels Mossos però ha afirmat que cal veure les conclusions de la comissió parlamentària que ha de treballar aquest tema. També ha dit que s’han posat un 1% de sancions en les inspeccions fetes pel compliment de la normativa covid.

No dona versemblança a les declaracions de Villarejo

Per últim, Elena no ha donat versemblança a les declaracions de l’excomissari policial José Manuel Villarejo. “D’aquest senyor no te’n pots refiar”, ha dit. El conseller ha considerat que, amb les informacions que hi havia fins al moment, el judici es va celebrar i el cas està “tancat”. Ha afegit que, en tot cas, si apareixen noves informacions el jutge haurà de decidir si cal tornar a investigar.

Per a Elena la credibilitat de Villarejo és “inexistent” i ha afirmat que el que caldria investigar és com una persona així va poder arribar a ostentar el poder que va ostentar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA