Administracions

Ajuts al comerç de Platja d’Aro, l’Escala i la Cellera

El ministeri aprova tres projectes per modernitzar mercats i altres millores

El Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme ha inclòs tres projectes a les comarques gironines entre els 110 projectes que es beneficiaran dels 103,12 milions de la convocatòria del 2021 de suport al sector comercial. A la demarcació rebran ajuts els ajuntaments de Castell-Platja d’Aro i l’Escala –391.565 euros a través de la Diputació de Girona–, i el de la Cellera de Ter, amb 127.966 euros per desenvolupar un projecte de promoció i transformació digital i sostenible del comerç de la vila.

Aquests projectes es financen íntegrament amb els fons de recuperació Next Generation-EU, que preveuen una dotació per a aquest tipus de projectes de 415 milions en els pròxims tres anys.Una de les principals línies estratègiques de les corporacions local que s’han acollit a aquest programa és, per una banda, l’adaptació d’infraestructures i equipament i incentivar la modernització, diversificació i competitivitat de la seva oferta comercial i de serveis a l’Agenda 2030; i, per una altra, aconseguir que el model turístic i comercial es fonamenti en uns valors i una qualitat turística de respecte al medi ambient i que es desenvolupi, al capdavall, de manera sostenible tant des del punt de vista econòmic com social.

Obres i formació

L’Escala modernitzarà una zona d’aparcament per facilitar la mobilitat a l’entorn comercial, i impulsarà un projecte d’explotació i anàlisi de dades turístiques a través de la utilització de tècniques Big Data i Bussiness Intelligence.

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, per la seva part, destinarà els recursos a projectes per potenciar la productivitat comercial a través de la millora de la formació empresarial per als comerços actuals i en la creació de marcs favorables per a l’impuls de nous negocis; a la dinamització comercial a través de la digitalització del comerç, i en un pla per subvencionar la renovació de retolació i els components d’imatge i identitat dels negocis actuals.

“Aquestes ajudes públiques contribuiran a la recuperació del sector comercial, en el nostre cas en dos municipis de valor estratègic al sector turístic, i al reforç del teixit econòmic, un element clau per estabilitzar la població, estimular el seu desenvolupament i reforçar la vertebració del territori”, ha analitzat el subdelegat estatal, Albert Bramon.

El projecte de la Cellera de Ter s’inscriu en l’apartat de desenvolupament de mercats rurals sostenibles, té el propòsit de donar suport a la modernització i el foment de l’activitat comercial al municipi i a la zona del Ter-Brugent (Sant Feliu de Pallerols, les Planes d’Hostoles, Amer, Susqueda, Anglès i Sant Julià de Llor-Bonmatí) prenent els mercats setmanals com a punt de partida per estendre el seu àmbit d’influència a la resta del comerç local, millorant-ne la competitivitat, la sostenibilitat i la diversificació de l’economia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona