Societat

Els amarradors del Port de Barcelona desconvoquen la vaga fins dissabte

Han arribat a un principi d’acord

El document entre les parts s’està ultimant i se sotmetrà a una nova assemblea de treballadors

Els amarradors del Port de Barcelona han desconvocat la vaga fins dissabte al matí després d’arribar a un principi d’acord amb la direcció d’Amarres de Barcelona. Segons fonts sindicals, encara s’està treballant en la redacció d’aquest document i el divendres a la tarda se sotmetrà a la votació de l’assemblea. En cas que els treballadors no hi donin el vistiplau, la protesta es reprendrà a partir del cap de setmana. Les dues parts es van reunir durant 12 hores al llarg d’aquest dimecres a Treball. Els punts on s’han acostat posicions és en l’augment salarial i en la millora dels efectius mínims per a les operacions d’amarrament i cal acabar de perfilar el manteniment de les condicions per als treballadors que s’incorporin en un futur.

Aquest darrer punt, l’empresa està estudiant la proposta dels treballadors i té previst donar una resposta a última hora d’aquest dijous.

Per la seva banda, fonts de CCOO han explicat en un comunicat que la decisió de suspendre la vaga fins dissabte s’ha pres per donar temps a l’empresa i ha valorat “molt positivament” l’acostament entre les parts. Sobre les retribucions, han assenyalat que l’objectiu és acabar amb al doble escala salarials dels empleats actuals i futur i poder comptar amb una “justa retribució dels serveis auxiliars”.

Treballadors i empresa ja van arribar a un primer principi d’acord la setmana passada però l’assemblea de treballadors el va tombar dissabte al vespre i va decidir anar a la vaga, que es va iniciar aquest dilluns passat. La protesta, que compta amb un serveis mínims del 70%, va causar endarreriments en algunes operacions d’amarrament de creuers i portacontenidors.

En aquest sentit, el president del Port, Damià Calvet, va assegurar dilluns que es podien produir retards d’entre una i dus hores, una tònica que s’ha mantingut durant aquests dies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia