Societat

El president de la Fecasarm: “Dos anys de pandèmia, sisena onada i no hem après res”

David López exigeix que les restriccions siguin les mateixes a tot l’Estat

El president de la Fecasarm, David López, ha carregat contra el Departament de Salut després de cinc setmanes amb l’oci nocturn tancat. “Estem en mans d’inútils, dos anys de pandèmia, sisena onada i no hem après res”, ha exclamat en declaracions al programa ‘Café d’Idees’ de Gemma Nierga. López, que ha lamentat que des del Govern no s’hagi tingut en compte les propostes de la patronal, ha exigit que les restriccions siguin les mateixes arreu de l’Estat. “No pot ser que hi hagi ciutadans de primera, segona i tercera divisió”, ha dit. El responsable de la Fecasarm també s’ha mostrat escèptic davant de la possibilitat que el sector de l’oci nocturn pugui tornar a obrir imminentment.

López s’ha mostrat molt molest amb la gestió que s’està fent de la crisi de la covid des del Govern de la Generalitat. Ha apuntat al fet que siguin persones “que teletreballen i no tenen ni la dignitat de renunciar a les dietes” les que decideixin “obrir i tancar negocis com si res”.

El president de la Fecasarm ha recordat que se’ls va fer tancar a les portes de Nadal “amb les neveres plenes i els artistes contractats”. “Amb sisena onada hem vist que l’oci nocturn ni contagia ni tot el contrari, perquè està tancat. Els contagis venen pels contactes entre persones que passen amb l’oci nocturn obert i tancat”, ha afirmat.

També ha denunciat que des del Departament de Salut no hagin tingut en compte cap de les propostes que els hi ha fet, com l’aplicació Liberty Pass, proposada el passat mes de setembre.

Durant l’entrevista, López ha lamentat que Catalunya no tingui les mateixes “regles de joc” que d’altres comunitats autònomes. “Cal que des del Govern de l’Estat es marquin uns paràmetres, com les hospitalitzacions i els ingressos a UCI, però per tothom igual”, ha dit, tot afegint que “no pot ser que hi hagi ciutadans de primera, segona i tercera divisió”.

El president de la Fecasarm s’ha mostrat escèptic davant de la possibilitat que el sector pugui tornar a obrir portes aviat. Creu que la revisió de les restriccions de la setmana vinent afectaran més a altres sectors com el de la restauració. “Dubto que nosaltres estiguem en aquesta fase de la desescalada”, ha apuntat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia