Educació

El 60% de personal educatiu està molt estressat pel treball en la sisena onada

És el resultat d’una enquesta de CCOO

El 60% del personal educatiu afirma que està patint “molt estrès” per les condicions de treball per contenir el virus a les escoles, segons una enquesta del sindicat CCOO que han contestat 700 afiliats de tots els sectors de l’educació i de totes les comarques catalanes.

Les dades, que CCOO ha fet públiques aquest divendres, detallen que el 32,3% dels enquestat pateix “molt estrès perquè estem treballant en una situació de molta tensió”, el 18,5% afirma passar “molt estrès a causa de la falta de mesures de seguretat” i l’11,5% diu que passa “molt estrès perquè no se substitueix el personal de baixa”.

Per contra, el 45,9% creu que les condicions de treball són “difícils” però que “es poden aguantar”.

El 73% del personal educatiu ha contestat que no disposa de prous mascaretes FFP2 als centres, el 23% diu que al seu centre no arriben mascaretes de cap tipus, mentre que el 27% de les persones que han contestat afirmen que disposen de prous mascaretes FFP2 als centres.

Així mateix, el 65% dels treballadors afirma que als seus centres no s’han cobert totes les baixes (segons el 26% no s’han cobert la majoria de baixes i pel 39% no se n’han cobert algunes).

Sobre la ventilació d’espais, el 90% de respostes indiquen que és natural i únicament el 7,5% afirma comptar amb ventilació mecànica.

Per això, 3 de cada 4 respostes afirmen que la gent passa fred als centres educatius i un terç assegura que passa fred molt sovint.

CCOO considera que les dades “són francament preocupants” i que la situació en molts centres “és greu per la falta de mesures de seguretat adequades i per l’estrès que generen les condicions derivades de la pandèmia”, per la qual cosa han afirmat que “és urgent que es posin les mesures de prevenció i els recursos necessaris per pal·liar aquesta situació”.

En la sisena onada, s’està “arribant al límit de la paciència dels treballadors i treballadores”, ha afirmat CCOO, ja que “es viu una situació de màxima tensió” als centres educatius per la quantitat d’alumnat i personal contagiat, amb uns protocols de quarantenes que “no semblen evitar els contagis” i unes mesures de seguretat “insuficients”.

Per tot això, CCOO ha convocat una protesta per dilluns vinent enfront de la Conselleria d’Educació, a la qual ha demanat novament que negociï amb la part social les condicions de treball.

Les mesures que CCOO demana són mascaretes FFP2 suficients per a tot el personal dels centres educatius, instal·lació de sistemes de ventilació mecànica per evitar contagis sense haver de passar fred, disminució de les ràtios a tots els nivells educatius, més personal educatiu, de suport, PAS i per gestionar els casos Covid i jornada completa per a totes les persones que duen a terme substitucions parcials



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia