Societat

Centenars de persones protesten contra l’experiment amb cadells de ‘beagle’

Entitats animalistes reclamen que no se sacrifiqui els gossets i se’ls doni en adopció

Els manifestants exigeixen a la UB que trenqui el contracte amb l’empresa Vivotecnia

Centenars de persones (unes 450 persones segons la Guàrdia Urbana i un miler d’acord amb els convocants) s’han concentrat aquest dissabte a la plaça Sant Jaume de Barcelona en protesta per l’experiment amb una trentena de cadells de gossos de la raça beagle, que podrien acabar sacrificats, en un projecte de recerca farmacològic encarregat a l’empresa Vivotecnia.

Els assistents, molts dels quals hi han acudit acompanyats de gossos, s’han concentrat rere el lema Prou maltracte animal i han exhibit cartells amb missatges com Animal Lives Matter, Stop Tortura Animal o Ja n’hi ha prou d’experiments amb animals, psicòpates.

La protesta Free Beagles Vivotecnia ha estat convocada pel PACMA amb el suport del Sindicat d’Estudiants i ISEA per protestar contra un experiment que, asseguren, comportarà en unes setmanes la mort de més de 30 gossos utilitzats en un experiment. Els manifestants han demanat que no se sacrifiquin aquests animals i se’ls alliberi de manera immediata, de manera que puguin ser posats en adopció. Els convocants de la protesta exigeixen que es deixi d’utilitzar als gossos beagle per a l’experimentació.

L’estudi farmacològic el realitza el laboratori Vivotecnia de Madrid, per encàrrec d’una empresa situada al Parc Científic de Barcelona, de la Universitat de Barcelona (UB). En aquest sentit, els concentrats també han demanat a la UB que trenqui el contracte amb l’empresa, que han recordat té un judici obert per maltractament animal als seus laboratoris.

“Estem reivindicant que s’alliberin els més de trenta beagles que hi ha al laboratori de Vivotecnia i que es trenqui el contracte de la UB amb aquesta empresa”, ha afirmat en una atenció als mitjans Ivan Guijarro, coordinador del PACMA a Barcelona. Segons ha explicat, divendres van demanar per via legal la confiscació dels gossos.

Pel portaveu, és una “vergonya” que una empresa que té un judici obert com Vivotecnia encara obtingui licitacions públiques i se li permeti continuar la seva activitat.

En un comunicat, el PACMA ha denunciat la “falta d’interès i inversió econòmica en la cerca d’alternatives a l’experimentació amb animals”. El partit animalista recorda que el percentatge de fracàs d’aquest tipus de projectes és del 90 % per “qüestions d’incompatibilitat” entre animals i humans.

Segons la formació, l’“onada” de protesta a les xarxes socials per la situació dels gossos beagle i la repercussió internacional del cas deixa en una “posició molt delicada” a la UB, ja que, segons assegura el PACMA, ha aprovat l’experiment amb més de 250.000 euros de fons públics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia