Societat

Ayuso anuncia un pla de natalitat de 4.800 milions d’euros

Tindrà 500 euros mensuals d’ajuda per nen i tractaments de fecundació

La Comunitat amplia els programes de fertilitat fins als 45 anys

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha presentat aquest dijous un pla de natalitat que contempla 80 mesures i un pressupost de 4.800 milions d’euros que entre altres contempla una ajuda directa a dones de menys de 30 anys de 500 euros mensuals des del cinquè mes de gestació i fins que el nen compleixi dos anys, en total 14.500 euros per nen. El pla també contempla una ampliació dels programes de fertilitat perquè hi puguin accedir dones de fins a 45 anys, i un reguitzell de mesures d’acompanyament i alternatives per evitar avortaments.

L’ajuda de 500 euros mensuals des del cinquè mes de gestació està limitada a dones menors de 30 anys que portin més de 10 anys empadronades a la Comunitat de Madrid en el moment de l’embaràs que no cobrin més de 30.000 euros anuals.

Va acompanyada d’una deducció de l’IRPF de 600 a 700 euros anuals durant ’any de naixement i els dos següents, i 600 euros més en el cas d’adopcions internacionals.

També estableix ajudes de fins a 900 euros a l’IRPF per a les famílies que acullin menors durant com a mínim 183 dues.A més, els treballadors públics de la Comunitat de Madrid es podran beneficiar de fins a 1.100 euros d’ajuda per naixement, adopció o acolliment.

Fertilitat fins als 45 anys

El pla també contempla obrir els criteris d’accés a tractaments de reproducció assistida perquè hi puguin accedir dones de fins a 45 anys (actualment menys de 40) i el nombre d’intents passa de ser de 3 a 4. A més, la Comunitat reactivarà el Banc d’Ovocits de l’Hospital Príncipe de Astúrias d’Alcalá de Henares.

“Ajuda” als “no nascuts”

El pla promet adoptar mesures “per donar suport a la vida dels no nascuts” donant “alternatives a les mares embarassades, informació sobre ajudes existents i enllaços amb persones que no troben nens en adopció” per “eliminar des del primer moment tots els obstacles existents perquè les famílies tinguin els fills que puguin desitjar” .

A més, estableix que les mares que no puguin fer-se càrrec dels seus nadons podran lliurar els nens de forma “lliure i segura” sense incórrer en delicte mitjançant una trucada gratuïta i confidencial tant al 112 com al 012.

Ajudes de 2.000 euros per contractar cuidadores

El pla contempla també incentius de fins a 2.000 euros per contractar treballadores de la llar per a la cura dels fills menors de 3 anys.

Una visita mensual

El pla també estableix que personal especialitzat farà una visita mensual a domicili dels nens de famílies en una situació vulnerable, i especialment en mares primerenques, fins que tinguin dos anys. Les visites inclouran assistència en àmbits com la dieta, la lactància, la seguretat, habilitats parentals o la salut mental.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ