Salut

La Comissió de Salut Pública recomana esperar cinc mesos per posar-se la dosi de reforç en cas d’haver tingut la covid

L’organisme acorda deixar un interval de vuit setmanes per injectar la vacuna a menors d’entre 5 i 11 anys contagiats

La Comissió de Salut Pública ha recomanat esperar cinc mesos per posar-se la tercera dosi de la vacuna en cas d’haver tingut la covid-19. L’acord assolit per l’organisme integrat pel Ministeri de Sanitat i les autonomies aquest dimarts estableix que per a les persones amb pauta completa de vacunació que després s’hagin infectat, “l’interval entre la infecció i l’administració de la dosi de reforç serà d’un mínim de quatre setmanes, però es recomana la seva administració al cap de cinc mesos del diagnòstic de la infecció”. A banda, pel que fa a menors d’entre 5 i 11 anys que s’hagin contagiat, ha acordat deixar un interval de vuit setmanes per injectar la vacuna -sigui la primera o segona dosi- des del diagnòstic de la infecció.

L’organisme explica l’acord per a la població adulta per “l’evidència actual” que mostra que el fet de tenir covid-19 quan ja es té la pauta completa de vacunació fa que “es desenvolupi una resposta immune més potent i més àmplia en termes de neutralitzar altres variants del virus, en comparació amb la resposta immune observada en persones que només van patir la infecció o que només van rebre dues dosis”.

A més, la Comissió de Salut Pública conclou que “les infeccions per òmicron augmenten la resposta de cèl·lules de memòria a antígens vírics diferents de la proteïna S en comparació amb les infeccions després de vacunació causades per la variant delta, el que implica una ampliació de la immunitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia