Salut

L’aforament a l’esport es manté en el 75 % a l’aire lliure i al 50 % als interiors

La durada de les quarantenes per la Covid-19 continua essent de set dies

La ministra Carolina Darias anuncia que negocia amb Pfizer la compra de 344.000 dosis del seu antiviral

El Consell Interterritorial de Salut ha acordat aquest dimecres mantenir durant un mes més els aforaments actuals als espectacles esportius, que són del 75 % als recintes a l’aire lliure i del 50 % als espais tancats.

Així ho ha confirmat aquesta tarda la ministra espanyola de Sanitat, Carolina Darias, a la roda de premsa posterior a la reunió amb les autoritats sanitàries autonòmiques, on s’ha prorrogat l’acord vigent des de finals de desembre, quan el Consell Interterritorial va decidir reduir els aforaments davant l’escalada de contagis de la sisena onada de la Covid-19.

Es prorroguen així mateix les mesures de protecció no farmacològiques vigents als recintes esportius, com l’ús de la mascareta o la prohibició de beure, menjar o fumar.

De Consell Interterritorial de Salut tampoc n’han sortit novetats en relació amb la durada de les quarantenes, que es manté en set dies, o sobre la quarta dosi, que només s’administra a pacients immunodeprimits.

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha reiterat que cal estudiar un nou sistema de vigilància de la pandèmia, “mai abans que acabi la sisena onada”, atès que la situació epidemiològica “ha canviat”. En aquest sentit ha posat de manifest que la sisena onada septuplica els contagis que hi va haver a la tercera però, en canvi, les hospitalitzacions i ingressos a l’UCI es mantenen en les xifres que hi va haver aleshores.

D’altra banda, ha avançat que en el benentès que l’Agència Europea del Medicament pot autoritzar aquest dijous l’ús de l’antiviral de Pfizer, l’Estat negocia de manera bilateral amb la companyia la compra de 344.000 dosis del fàrmac. Aquesta xifra, ja anunciada, és paral·lela a la compra conjunta del producte que farà la Unió Europea (UE), una compra que “encara no s’ha produït i pot ser que es demori”, segons ha admès la ministra. Pel que fa al perfil de les persones que rebran el medicament, són pacients amb infeccions lleus que poden derivar a greus.

Finalment, la ministra ha celebrat “l’esforç” que estan fent les comunitats autònomes amb la vacunació infantil, tot i que ha assenyalat que és “el moment en què hi ha més variabilitat” entre territoris pel que fa a percentatge de població d’entre 5 i 11 anys vacunada. Algunes Autonomies estan al 80%, i d’altres al 30%. En aquest escenari, Darias ha fet una crida a seguir vacunant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia