Salut

La pròrroga del certificat Covid, a l’aire

El comitè científic assessor lliura un informe a Salut amb arguments a favor i en contra de mantenir la mesura

El govern convoca una reunió de la comissió delegada dijous al matí per prendre una decisió i enviar-la, si cal, per la via urgent al TSJC

La pròrroga del requisit del certificat Covid per accedir a espais com la restauració, gimnasos i residències està ara com ara a l’aire.

El comitè científic assessor ha lliurat aquest dimecres al vespre al departament de Salut el seu informe sobre la mesura, on hi fa consideracions tant a favor com en contra.

El govern ha convocat per a les vuit del matí de dijous una reunió de la comissió delegada per a la Covid-19 per valorar l’informe que i prendre una decisió sobre la vigència de la mesura del passaport sanitari, segons han informat fonts de l’executiu.

En declaracions a l’ACN, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha explicat que aquesta nit analitzaran l’informe i demà al matí prendran la decisió. Argimon ha indicat que si la mesura decau, es pot aixecar ràpidament a través d’una resolució urgent del Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya que entraria en vigor la mitjanit de dijous a divendres.

Si el govern opta per prorrogar aquesta restricció necessitarà de l’autorització del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

En aquest sentit, el conseller ha explicat que “si fos necessari” farien una “resolució ràpida” per presentar-la al TSJC amb caràcter urgent, per intentar que es pronunciï el mateix dijous.

Argimon ha assumit que hi ha poc temps i el tribunal té els seus terminis, però ha indicat que aquesta vegada el tribunal només hauria de valorar un assumpte i que és “una mesura que ja ha analitzat, que no li ve de nou”. “No s’hauria de pronunciar pel culte, per les reunions o pel toc de queda”, ha recordat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia