Salut

Les mascaretes i certificats covid deixen de ser obligatoris a Anglaterra

El Govern també ha matisat les directrius que insten els britànics a posar-se mascareta en llocs atapeïts i espais tancats on estan en contacte amb desconeguts continuaran

L’ús de les màscares i dels certificats còvid a Anglaterra deixa de ser a partir d’aquest dijous un requisit legal, després d’haver suavitzat el Govern britànic les restriccions per la pandèmia.

Tot i això, les botigues i els supermercats del país, així com els operadors ferroviaris, han indicat que continuaran demanant als ciutadans que segueixin utilitzant les màscares malgrat els canvis introduïts per l’Executiu.

Aquestes normes van ser eliminades arran del compromís adquirit pel primer ministre, Boris Johnson, d’aplanar el camí cap a una “completa normalitat”.

Segons un portaveu oficial del cap del líder tory, des d’avui l’ús de mascaretes serà “una qüestió de judici personal”.

El Govern també ha matisat que les directrius de Salut pública en aquest país que insten els britànics a posar-se mascareta en llocs atapeïts i espais tancats on estan en contacte amb desconeguts continuaran.

L’alcalde de Londres, el laborista Sadiq Khan, ha indicat que les màscares sí que continuaran sent obligatòries en els serveis de Transport de la capital alhora que ha urgit els ciutadans a “fer el correcte”.

Quant a les organitzacions privades, aquestes podran triar si exigeixen la presentació del certificat còvid a aquells que visiten les seves instal·lacions.

Altres normes per aturar la propagació de la variant òmicron del coronavirus, com la instrucció de teletreballar sempre que es pugui i l’ús de mascaretes per part dels alumnes de secundària dins de les aules, ja havien estat eliminades.

La relaxació de les restriccions contemplades a l’anomenat Pla B del Govern va entrar en vigor arran d’una revisió de les dades oficials la setmana passada, que va incloure la taxa d’infeccions, l’eficàcia de les vacunes, les pressions de la covid-19 al sistema públic sanitari (NHS), les absències laborals, la conducta pública i les valoracions dels científics



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró