Societat

Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant rebutja la construcció de nous magatzems de residus a les nuclears

La moció la van votar a favor tots els grups del plenari excepte la CUP, que es va abstenir

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant (Baix Camp) va aprovar aquest dijous una moció de rebuig a la construcció de nous magatzems de residus radioactius a les centrals nuclears. La resolució va rebre els vots a favor de PSC, Junts, la FIC, ERC, Ciutadans i PP, i l’abstenció de la CUP. Enresa ha licitat la construcció d’MTD ( Magatzems temporals descentralitzats a Almaraz, Ascó, Cofrentes i Vandellòs II i ha iniciat el procés per ampliar el magatzem centralitzat de residus de baixa o molt baixa activitat del Cabril (Còrdova) que cobrirà les necessitats del desmantellament del parc nuclear. Es proposa al govern espanyol “un pacte estatal” amb el món local per definir les condicions de la gestió dels residus nuclears.

La moció aprovada per l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant alerta que descartar la construcció d’un Magatzem Temporal Centralitzat (MTC) és “un canvi radical d’estratègia” en la gestió del combustible radioactiu de les centrals nuclears, que afecta directament al futur dels municipis que formen part de les zones nuclears d’Espanya i els condemna a suportar l’emmagatzematge dels residus d’alta activitat per un llarg període de temps “sense preveure cap política de correcció dels seus efectes negatius en l’economia local”

El text avisa que s’oposaran frontalment a la construcció dels MTD “que no incloguin una instal·lació adequada per al tractament de qualsevol incidència que pugui donar-se en el funcionament de la instal·lació, com poden ser les ’cel·les calentes’ que permeten la reparació dels contenidors de manera segura”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia