Urbanisme

L’habitatge cooperatiu, a debat al Parlament

ERC, la CUP-NCG i En Comú Podem, en sintonia amb la Xarxa d’Economia Solidària i la Federació de Cooperatives d’Habitatge de Catalunya, han registrat una proposta de resolució al Parlament per impulsar l’habitatge cooperatiu en cessió d’ús a Catalunya. Serà el primer cop que el Parlament abordi aquest model d’habitatge, que resulta una alternativa al lloguer i a la compra. Els grups insten el govern a reconèixer l’habitatge cooperatiu en cessió d’ús com un model d’accés a l’habitatge no especulatiu i sense ànim de lucre. El text també insta l’executiu a desenvolupar una política pública que ho fomenti i a modificar la llei de cooperatives.

La proposta de resolució es debatrà en la comissió de Drets Socials. Entre els 14 punts del document, els grups demanen al govern que estudiï la implementació a Catalunya d’instruments de captació i gestió de sòl participats per l’administració pública i que promogui una millora de la fiscalitat de l’habitatge cooperatiu. També insten a millorar el finançament per part de l’Institut Català de Finances (ICF) generant noves línies específiques adreçades a l’habitatge cooperatiu en cessió d’ús.

L’habitatge cooperatiu en cessió d’ús “contribueix a augmentar el parc d’habitatge social i assequible a llarg termini, és sostenible i enforteix les dinàmiques comunitàries”, assenyala el text.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia