Medi ambient

Una nova erupció de l’Etna provoca el tancament del trànsit aeri a Catània

S’han generat dos rius de lava i les cendres han arribat als 10 quilòmetres d’alçada

Una nova erupció de l’Etna en el seu cràter sud-est, situat a l’illa italiana de Sicília, ha generat avui un núvol de cendres de 10 quilòmetres i ha obligat a tancar temporalment l’aeroport de Catània.

L’Institut Nacional de Geofísica i Vulcanologia italià (INGV) va explicar que la nova erupció d’aquest cràter ha generat també dos rius de lava, un que s’expandeix cap a l’est i un altre s’estén en direcció sud-oest.

L’erupció ha provocat un núvol de cendres, que van caure sobre els municipis pròxims, i va obligar a parar durant dues hores el flux d’avions amb origen i destí a l’aeroport de Catània, amb el que els itineraris previstos han hagut de ser desviats temporalment a l’aeroport de Palerm, segons ha informat la societat gestora de l’aeroport en les xarxes socials.

L’aeroport de Catània ha tornat a obrir a les 15.30 hores, però les activitats seran de moment limitades i diversos vols sofriran retards durant la jornada, amb el que la societat que ho gestiona va convidar als viatgers a comprovar l’estat dels seus trajectes programats en internet.

L’Etna ja va experimentar el passat 10 de febrer una erupció en el seu cràter sud-est, que va provocar una lleu i discontínua pluja de cendres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia