Salut

Les infermeres reclamen més reconeixement, sou i conciliació entre la seva feina i la vida familiar

En el Dia Internacional de les Infermeres han instal·lat cubs gegants en quatre ciutats per reivindicar la seva tasca

El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) reclama més reconeixement, sous més alts i facilitar la conciliació laboral i familiar entre el col·lectiu d’infermeres. Així ho han exigit en el Dia Internacional de les Infermeres, en què han ubicat quatre cubs gegants a les ciutats de Terrassa (Vallès Occidental), Vic (Osona), Barcelona i Vilanova i la Geltrú (Garraf) per visibilitat la seva tasca. El cub compta amb quatre cares en què al llarg del dia d’avui diversos artistes decoraran amb pintura i missatges com “Reconeix les Infermeres” o “Reivindica el que és essencial”, a la vegada que es convida a la ciutadania a escriure frases de suport al col·lectiu, molt tensat sobretot des de l’inici de la pandèmia.

SATSE

- El sindicat SATSE reclama lideratge i reconeixement institucional i trencar el “sostre de vidre” de les infermeres. També demana millorar les condicions laborals i reivindica la professió en totes les seves facetes. “No som monges, no és [només] vocació. Fem assistència, recerca i docència”, ha afirmat la portaveu del sindicat a l’Hospital Vall d’Hebron, Marta Rúbies, amb motiu del Dia Internacional. Rúbies veu “intrusisme professional” en l’assumpció de tasques per part d’altres col·lectius -situació que s’ha donat en la covid-19- i atribueix el fet que 1.300 infermeres hagin abandonat la professió des del 2020 -segons dades del col·legi (COIB)- a la manca d’estabilitat i als torns “titànics” de la pandèmia.

Salut contractació

El Departament de Salut ha contractat 3.400 infermeres en els darrers dos anys, el que ha permès, segons destaca la directora de Professionals de la Salut, Montserrat Gea, passar d’una ràtio de prop de 6 infermeres per cada 1.000 habitants el 2019, a una de 6,6 a dia d’avui. En el Dia Internacional de la Infermeria, Gea, en declaracions a l’ACN, assenyala que ara el repte és “estabilitzar” aquests increments fent contractes fixos a 6.800 infermeres en els pròxims dos anys i garantint que es cobriran les més de 8.000 jubilacions que es produiran en el curt termini. Tot i el que afirma un informe del Col·legi d’Infermeres de Barcelona (COIB), apunta que la taxa d’abandonament és “anecdòtica” i la retenció dels nous graduats supera el 80%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia