Societat

El festival Inund’Art recupera l’espai públic i incorpora nous escenaris

La mostra d’art contemporani oferirà exposicions, performances i recorreguts sensitius

El festival Inund’Art recuperarà l’espai públic de Girona del 3 de juny al 31 de juliol. La mostra d’art arriba a la 17a edició i ho fa tornant al carrer i incorporant nous espais com la rambla de la Llibertat, la plaça de les Voltes d’en Rosés o el Museu d’Història. Enguany hi haurà exposicions, instal·lacions, performances i recorreguts sensitius d’artistes catalans i també internacionals, guanyadors del certamen d’Art Per Tot i el Projecte Transfronterer amb l’Associació Agith’é i la Casa de la Generalitat a Perpinyà. “L’Inund’Art és un festival de cultura contemporània que fa de punt de trobada d’arts visuals contemporànies. I és l’única mostra d’art contemporani a Girona”, ha afirmat el vicealcalde, Quim Ayats.

Després de dos anys de contingència per la pandèmia, el festival recupera les intervencions a l’espai públic. En aquest sentit, com a novetat, aquest any s’incorporen escenaris al centre de la ciutat, com la rambla de la Llibertat o la plaça de les Voltes d’en Rosés, i en equipaments, com el Museu d’Història de Girona, la Casa de Cultura o la Fundació Valvi.

El programa inclou 25 propostes artístiques, en una selecció que combina participants de la convocatòria oberta, on es van presentar més de 250 artistes, i una tria de projectes únics i diversos en el sector de les arts visuals contemporànies. D’aquesta manera es vol fomentar la consolidació d’artistes emergents i reforçar la programació amb projectes de renom.

L’eix principal d’aquesta edició del festival seran els recorreguts sensitius. Aquestes accions artístiques fusionen les arts escèniques, la música i les arts visuals per crear experiències úniques que necessiten la interacció entre l’artista i l’espectador. El públic de la mostra podrà gaudir de cinc propostes sensitives: Ambulantis, de la Cia. Ambulantis; Asalto al paraíso, de la Cia Misstwo Mystic; Espai Kümedungu, de Teatro de los Sentidos; CorroC, d’Escarlata, i Anhelos, d’Ángeles G. Gordillo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona

Els àvis i les àvies porten el seu passat al Bosc de la Pabordia

girona
enogastronomia

La sommelier Anna Casabona queda tercera al campionat estatal

Sant Sadurní d’Anoia