Administracions

Un jutge investiga un regidor de Colau per la cessió d’un local ocupat

El jutjat admet una querella presentada per la comunitat de propietaris veïna i cita a declarar Eloi Badia i quatre càrrecs municipals

Els veïns denuncien festes i sorolls fins i tot durant la pandèmia

Un jutge ha citat a declarar com investigat al regidor d’Emergència Climàtica de Barcelona, Eloi Badia, arran d’una querella que l’acusa d’haver cedit il·legalment a una associació juvenil una finca ocupada del barri de Gràcia, que ara causa molèsties als veïns.

El titular del jutjat d’instrucció número 27 de Barcelona acorda admetre a tràmit la querella, presentada per la comunitat de propietaris del carrer Torrent de l’Olla 203 -on se situa la finca ocupada-, i cita a declarar per al proper mes de setembre Badia i altres quatre càrrecs del consistori també denunciats.

En concret, els querellants acusen dels delictes de malversació i prevaricació a Badia, en la seva condició de regidor del districte de Gràcia, així com a l’exgerent del districte Pere C., al seu successor Rufino G., al director de serveis de Gràcia José Maria R. i a l’exgerent del Patronat Municipal de l’Habitatge Àngels M.

El motiu de la querella és el contracte que l’Ajuntament de Barcelona va signar el setembre de 2017 per cedir a l’Associació Joves de Gràcia l’ús d’una antiga comissaria de la Policia Nacional situada en el número 203 del carrer Torrent de l’Olla, propietat del Patronat Municipal de l’Habitatge i que estava ocupada des del 2015.

L’espai acull ara l’anomenat Casal dels Tres Lliris, un ateneu popular que la comunitat de propietaris assegura que ha motivat nombroses queixes veïnals i trucades a la Guàrdia Urbana amb intervencions policials, sense que des de l’administració s’hagi adoptat cap mesura per evitar-ho.

Els querellants mantenen, a més, que l’adjudicació del contracte de cessió de l’espai es va fer “a dit, ometent de forma flagrant tota la normativa” que regula aquest tipus de transmissions i “en perjudici de l’erari”, segons l’escrit de la comunitat de propietaris.

La querella afegeix que les activitats del Casal dels Tres Lliris no respecten “ni el descans ni la salut dels veïns, molts d’ells gent gran i treballadors que han passat nits i nits sense poder dormir ni descansar a causa dels botellots, sorolls i festes celebrades en el citat local i en l’entrada del mateix”, que, adverteixen, no van cessar ni durant la pandèmia.

Els veïns ja van denunciar el cas a la Fiscalia de Barcelona, que va arxivar la investigació l’any 2020, encara que els querellants mantenen que ara disposen de més informació sobre el contracte de cessió de l’espai del que sí podrien desprendre’s indicis de delicte.

De fet, entre la documentació per investigar el cas, el jutge ha sol·licitat l’informe de l’arxiu que en el seu moment va decretar la Fiscalia, que en aquesta ocasió s’ha mostrat a favor de l’admissió a tràmit de la querella.

També sol·licita el jutge els expedients administratius sobre la cessió del local, la relació de pagaments en concepte de lloguer efectuada per l’Associació de Joves de Gràcia, així com documentació sobre les intervencions policials que la Guàrdia Urbana o els Mossos d’Esquadra hagin dut a terme en el Casal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Els delictes amb violència a la Garrotxa han crescut un 28% el darrer any

olot

Dinamització i sostenibilitat, objectius de les properes llums de Nadal

girona
infraestructures

S'inicien les obres de protecció de talussos a la N-260a entre Olot i Ripoll

olot
sequera

Dessaladores privades sense limitació i piscines com a refugi climàtic

barcelona

Salut i Ajuntament acceleren tràmits per fer els nous equipaments sanitaris

TERRASSA
medi ambient

Reus engega una prova pilot amb contenidors intel·ligents

REUS

Alta participació a la I Jornada d’Integració Social i Sanitària del Ripollès

ripoll
societat

Save The Children recorda que la violència de gènere és una forma de violència directa contra la infància

barcelona
societat

Denuncien que l’incendi de la planta de compostatge de Botarell segueix cremant

BOTARELL