Societat

“Et podem ajudar?”

Tècnics de l’Ajuntament de Girona, entitats i desenes de voluntaris participen en un recompte dels sensellar a la ciutat, sis anys després

Grups reduïts demanen als indigents quan fa que viuen al carrer i si coneixen els serveis de La Sopa

“En què més et podem ajudar?” La pregunta és d’una voluntària que participa en un recompte especial a Girona. Sis anys després, l’Ajuntament torna a sortir als carrers, juntament amb entitats –Creu Roja i Càritas, entre d’altres– i desenes de voluntaris, per conèixer amb més detall el col·lectiu dels sensellar a la ciutat. Són més de 100 voluntaris i 33 zones a recórrer des de les 9 de la nit i fins a la mitjanit per fer un recompte de les persones que viuen al carrer.

Aquest diari fa una hora de recorregut per l’Eixample, amb parades a prop del riu Onyar i el mercat del Lleó i de l’avinguda Sant Francesc. Una tècnica del centre d’acolliment i serveis socials La Sopa, una infermera, una metgessa d’un centre d’atenció primària (CAP) i un voluntari de La Sopa, que havia estat anys enrere vivint al carrer, s’atansen a les persones als indigents per conèixer les seves preocupacions, les seves aspiracions, la seva realitat.

Hi ha persones que prefereixen no atendre els entrevistadors, que també fan un cop d’ull en pàrquings subterranis de la zona que els ha tocat. D’altres, en canvi, accedeixen a explicar de quin país venen, que la seva mare els ha fet arribar diners i que sent que no rep prou ajuda. Una sessió fa uns dies va servir per preparar el dispositiu, que té el punt de sortida a la plaça Jordi de Sant Jordi, al Mercadal.

El 2016, al Barri Vell

En l’anterior recompte, el 2016, els responsables municipals i entitats que hi van col·laborar es van trobar que seixanta persones vivien i dormien al carrer a Girona, tot i que fins a 242 persones no tenien un habitatge on refugiar-se. En aquella ocasió allà on hi havia més indigents era al Barri Vell (14), seguit de Santa Eugènia i l’Eixample (11).

LA FRASE

M’ha tocat Montilivi. Hi serem 2 o 3 hores i informarem dels serveis socials que hi ha actualment
Jesús Pastor
voluntari del recompte dels sensellar de girona

LA XIFRA

33
zones formaven part de la distribució de la ciutat amb què van treballar ahir els voluntaris en el recompte.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia