Societat

NOVES TENDÈNCIES

L’augment de la dieta sense carn

Una de les opcions que com més va més gent tria és la de la dieta vegetariana o vegana. Aquesta opció, caracteritzada per l’absència de carn i peix –vegetarians– i en alguns casos també de qualsevol producte derivat –vegans– és cada vegada més popular, sobretot entre la gent jove. Així ho afirma David Román, president de la Unió Vegetariana Espanyola, qui atribueix l’augment de persones veganes i vegetarianes dels últims anys a “la cerca d’opcions més saludables i el rebuig del model productiu actual de la industria càrnia”. “A més, la gent ho veu com un model més sostenible”, diu. Segons l’estudi ‘The green Revolution’, hi ha fins a 1.300.000 nous flexiterians a l’Estat espanyol en els últims dos anys, és a dir, persones que prescindeixen de la carn. La xifra total s’alça fins als cinc milions de persones. Això representa un total del 13% del total de la població de l’Estat. L’augment es considerable tenint en compte que el 2019 era el 9,9% i el 2017, el 7,9%. Pel que fa al nombre de vegans, hi ha una mica menys de l’1% de la població que segueix aquesta dieta.

Maria Pia Durant és copropietària d’un restaurant a Badalona, el Lolin Cafè Gastrobar, on s’ofereixen plats que poden satisfer totes les tendències. Aquest no és l’únic cas, perquè molts restaurants i bars han hagut d’adaptar les seves cartes per incloure-hi opcions veganes i vegetarianes. Durant assegura que l’elecció de la dieta vegana “ha crescut moltíssim”i que, en general, han detectat un increment de les persones que “volen menjar sa, però des de l’exigència de plats creatius, de qualitat i que entrin per la vista”. Duran també explica que “és realment difícil parlar de tendències perquè no hi ha terme mitjà: o es miren molt el que gasten i com estalviar o venen amb la mentalitat que, si el món es complica, almenys que m’enganxi passant-m’ho bé”.

Román creu que no és una moda i que cada vegada hi haurà més persones que triaran una dieta sense carn.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia