Societat

L’empresa gironina Iflex estrena la reimpressió d’envasos Tetrabrik per utilitzar bobines obsoletes

Amb unes modificacions en la maquinària es podran reimprimir 5,5 milions d’envasos a l’any

L’empresa gironina Iflex estrena un nou servei per a reimprimir envasos de Tetrabrik amb bobines que han quedat obsoletes per errors de text o d’impressió, entre d’altres. La factoria, que té més de 20 anys d’experiència en la reimpressió de plàstics, papers i alumini, ha ideat un sistema que només necessita una adaptació en la maquinària ja existent i, d’aquesta manera, evitar generar residus. De fet, es calcula que amb aquest sistema de reimpressió es podran fer servir 143.000 kg de material a l’any, que equival a 5,5 milions d’envasos. Aquest projecte és un dels set escollits en el Packaging Cluster, una convocatòria de l’Agència de Residus de Catalunya per impulsar l’economia circular.

Iflex ha desenvolupat un servei pioner a tot l’Estat en la reducció d’envasos a partir d’un mètode de reimpressió de Tetrabrik amb bobines que han quedat obsoletes. Aquest mètode aprofita aquells envasos que han tingut errors en textos o en la impressió o el producte ha patit canvis nutricionals, en els ingredients, el pes o l’adreça, entre d’altres. Habitualment quan es produïen aquests canvis, es llançaven els envasos per garantir que la impressió fos la correcta i el consumidor tingués la informació concreta.

Ara, l’empresa gironina ha creat un sistema basat algunes modificacions en la maquinària per oferir aquest servei que fomenta l’economia circular. Una vegada s’adapta el sistema, es permet sobreescriure els envasos descartats amb la informació correcta i així garantir que el producte surt al mercat en les condicions necessàries.

Això suposa un estalvi econòmic per a les empreses, que no hauran de llançar envasos pels errors d’impremta i, a la vegada, suposarà un estalvi en la generació de residus. De fet, els Tetrabriks són un dels envasos més complicats de reciclar perquè es convida el cartró, l’alumini i el plàstic polietilè. Molts dels envasos no es reciclen i acaben en un abocador industrial.

Iflex calcula que amb el nou sistema es podran reimprimir 143.000 kg de material, fet que suposa l’estalvi de 5,5 milions d’envasos que acabarien a les escombraries sense haver sortit al mercat. Aquest és un dels set projectes engegats des del Packaging Cluster en la última convocatòria de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC). Aquesta línia finança projectes que promoguin l’economia circular.

Es preveu que aquest servei sigui viable econòmicament a través de diverses estratègies de prospecció comercial, ja que no hi ha cap alternativa similar en tot l’estat espanyol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES