Societat

Blaumut, Rita Payés i Gemma Humer, al segon F’estiu de Calonge

El festival només consumirà energia produïda amb plaques solars

Blaumut, Rita Payés i Gemma Humet són els caps de cartell de la segona edició del F’estiu que es fa al castell de Calonge (Baix Empordà) entre l’11 i el 20 d’agost. Rita Payés serà l’encarregada d’encetar l’edició d’aquest 2022 en una actuació acompanyada per Elisabeth Roma, la seva mare, que faran un duet a dalt de l’escenari. Per contra, el 20 d’agost Maria del Mar Bonet tancarà el festival amb la Big Band Begues. Bonet interpretarà diversos temes de jazz, swing i música mediterrània. Els organitzadors del festival han anunciat que aquest estiu tota l’energia que es consumeixi al F’estiu estarà produïda per plaques solars.

El castell de Calonge escalfa motors per a la segona edició del F’estiu, un certamen musical que es farà entre l’11 i el 20 d’agost. En aquesta ocasió Rita Payés serà l’encarregada d’estrenar l’escenari i l’endemà Blaumut agafarà el relleu. El grup català estrenarà el seu cinquè disc d’estudi, ’Olímpica i primavera’, mantenint el joc entre música pop i instruments de clàssica.

Gemma Humet actuarà el 13 d’agost per presentar ’Rere tot aquest fum’ (2022), un pas més cap a la fusió de la cançó d’autor amb la música electrònica liderat per la seva veu amb un fort caràcter mediterrani. El dijous 18 serà nit de sardanes amb la Cobla de Sant Jordi i la Principal del Llobregat. La primera formació ja va participar en la primera edició del festival i ara repeteix amb la Principal del Llobregat per reestrenar ’L’èpica del castell’, una sardana de Ros-Marbà per a dues cobles.

Albert Guinovart i Vicens Prats posaran la nota clàssica amb una actuació que reviurà el concert del 15 d’agost del 1988, un dels més recordats entre els festivals de música de Calonge. La clausura serà a càrrec de Maria del Mar Bonet amb la Big Band Begues, el 20 d’agost. Les entrades pels concerts ja estan a la venda a través del web del festival.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia