Medi ambient

El TSJC accepta el termini de 20 anys per buidar l’abocador de Vacamorta

El tribunal accepta el nou emplaçament proposat per l’Agència Catalana de Residus, a 25 quilòmetres de l’actual

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha donat la raó a la Generalitat i ha acceptat el termini de 20 anys plantejat per l’Agència de Residus de Catalunya per buidar l’abocador de Vacamorta, a Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, segons informa l’Agència Catalana de Notícies (ACN). L’abocador porta 8 anys clausurat i hi pesen diferents sentències de buidatge que fins ara no s’han complert. El nou pla de l’ARC estipula buidar-lo per fases fins al 2041, pla sobre el qual l’Ajuntament i la Plataforma Alternativa a l’Abocador de Cruïlles (PAAC) havien presentat un incident d’execució de sentència. El tribunal veu raonable el termini i a més accepta, en contra de l’opinió de consistori i PAAC, l’emplaçament del nou abocador, a 25 quilòmetres del primer.

La secció tercera de la sala contenciosa-administrativa del TSJC subratlla que a la documentació presentada en el marc del litigi, l’Ajuntament admet que era “poc realista” el termini inicial de dos anys per buidar l’abocador de Vacamorta que plantejava la sentència del 2014 del Tribunal Suprem per la qual s’ordenava la clausura de l’abocador.

Així, a l’escrit del tribunal, al qual ha tingut accés l’ACN, es llegeix que “ambdues parts –l’Ajuntament i la PAAC– han reconsiderat aquesta qüestió, probablement en valorar l’envergadura dels treballs a fer, que són molt complexos i requereixen, en execució de sentència, que se segueixin els diversos procediments administratius aplicables en cada actuació, i, en tot cas, que es respectin les normes jurídiques sectorials imperatives”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia