Societat

LA CRÒNICA

Una edició especial

Cinquè i darrer dia del concurs de focs de Blanes. Una edició que ens ha deixat un molt bon gust de boca, amb la participació d’empreses de moltíssima qualitat i en què totes han ofert un molt bon espectacle. Ahir va ser el torn de la Pirotecnia Zaragozana, que va brillar amb llum pròpia, sense res a envejar als quatre espectacles precedents.

I és que els aragonesos van arribar a Blanes amb ganes de treure’s una espina que tenien clavada des del 2019, quan havien dissenyat un gran espectacle i la pluja el va obligar a desmuntar el 75% del material, havent de disparar un castell de focs que no era ni l’ombra del que hauria estat. De fet, és l’empresa que atorga internacionalitat al concurs, ja que està vinculada al grup Etienne Lacroix, present en la indústria pirotècnica des de 1739. L’aval de la qualitat d’aquesta empresa és el seu director, Luis Brunchú, pirotècnic de la quarta generació d’aquesta reconeguda família.

L’espectacle d’ahir va començar amb uns parpellejants vermells i un ventalls molt intensos, seguits d’unes onades de petxines. Hi va haver volcans amb cues de cavall. Monotirs de tro, un dels efectes que més agraden al públic de Blanes. Cometes amb traçades aèries, carcasses multidispars amb palmeres, desmais, cors i espirals. I una apoteosi final que va fer embogir els centenars de persones que seguien l’espectacle.

Avui, a les set del vespre, es farà l’acte públic per emetre el veredicte d’aquesta cinquantena edició, que es farà al Teatre de Blanes. Sens dubte no ha estat un concurs qualsevol. Es recuperaven en tota la seva esplendor, després de les restriccions imposades per la pandèmia. Hi havia ganes i l’espectacle no ha defraudat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia