Societat

Maverick i Joan Jorquera seran Dracma de Plata de Roses

Els dos esportistes rosincs rebran el màxim guardó de la ciutat per la projecció que fan de la població

El pilot de motos Maverick Viñales i el taekwondista Joan Jorquera seran guardonats amb el Dracma de Plata de Roses el dia 15 d’agost, en el tradicional acte institucional que se celebra al Teatre Municipal de la població.

Tant l’un com l’altre rebran la màxima distinció de Roses, que reconeix persones, entitats o col·lectius que destaquen per la seva aportació al municipi o per la projecció que en fan, ja sigui des d’un vessant cultural, assistencial, esportiu o educatiu. La decisió l’ha fet pública aquesta setmana el Departament de Festes de l’Ajuntament.

Maverick Viñales Ruiz, nascut el 1995 a Roses, va començar a córrer en curses de minimotos amb només tres anys. Posteriorment, ha competit al llarg de la seva trajectòria en curses de 50 cc, 70 cc i 125 cc, i ha assolit nombrosos premis i podis, com el títol de campió d’Europa i d’Espanya en la categoria de 125 la temporada 2010, amb només 15 anys, i el de campió del món de Moto3 el 2013.

Des del 2015 competeix en la categoria màxima, MotoGP, en què ha quedat tercer el 2017 i el 2019. Ha format part dels equips Suzuki i Movistar Yamaha MotoGP, i actualment pertany a l’Aprilia Racing Team Gresini.

El taekwondista Joan Jorquera Cala, nascut l’any 2000, es va iniciar en aquest esport des de ben petit i va assolir el seu primer campionat de Catalunya la temporada 2007/08 i el seu primer podi del campionat d’Espanya l’any 2013, als quals s’han continuat afegint diverses medalles i campionats. Entre els seus darrers èxits, la medalla de plata del campionat europeu del 2021. Aquest any ha guanyat el bronze en la categoria -63kg, també del campionat europeu.

LA DATA

15.08.22
Tindrà lloc l’acte
en què es concedirà el Dracma de Plata, al Teatre Municipal, a les 12 del migdia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia